Serveis

Ultimàtum de Vidreres a les empreses de l'aigua

El ple de l'Ajuntament va aprovar la moció presentada per l'oposició per recuperar immediatament la gestió de l'aigua

Dóna 20 dies a Rec Madral per entregar les instal·lacions

El ple de l'Ajuntament de Vidreres va aprovar ahir la moció presentada pels grups de l'oposició (amb l'excepció del PP), i amb l'abstenció de CiU, per recuperar de manera immediata “la gestió directa del servei d'abastament de l'aigua potable a la totalitat del municipi per part de l'Ajuntament de Vidreres”, i comunicar a les empreses Rec Madral Companyia d'Aigües, SA i Riera de Cabanyes Companyia d'Aigües, SA l'acord perquè entreguin les instal·lacions afectes al servei en el termini màxim de 20 dies, i iniciar “l'expedient expropiador, si escau, per tramitació d'urgència”. L'aprovació d'aquest punt va arrencar els aplaudiments del públic, que va ser el veritable protagonista del ple. Els veïns de les urbanitzacions afectades per la falta d'aigua van omplir a vessar la sala de plens, fins al punt que no s'hi podia ni entrar, i molts veïns van seguir el ple des de fora, mirant per la finestra. La moció preveu la interconnexió amb caràcter d'urgència amb Lloret de Mar, una mesura en què, de fet, l'equip de govern ja havia treballat. De fet, en la moció presentada per CiU (que no es va aprovar) es preveia la creació d'una mancomunitat amb Lloret, Caldes i Llagostera, per garantir el subministrament mentre durés l'expedient que es proposava incoar per recuperar la gestió del servei d'aigua a tot el municipi.

Després d'aprovar-se la moció de l'oposició, l'alcalde, Jordi Camps (CiU), va obrir un torn de preguntes del públic, i va tranquil·litzar els veïns en el sentit que encara que no s'hagués aprovat la moció de CiU es continua treballant d'urgència per portar l'aigua amb convenis amb Lloret i Caldes. L'alcalde, de fet, va afirmar que les dues mocions anaven en el mateix sentit, només que –segons el seu parer– la que presentava CiU estava fonamentada jurídicament.

LA FRASE

Rec Madral i Riera de Cabanyes no tenen cap contracte per prestar aquest servei
Eduard Adrobau
portaveu de VST-ERC-Am

Rec Madral creu que és “un disbarat”

El director tècnic de les empreses de gestió de l'aigua Rec Madral i Riera de Cabanyes, Marc Mallart, va dirigir ahir un escrit a tots els regidors del ple, amb la seva visió sobre el que es pretenia aprovar. Mentre que pel que fa a la moció de CiU afirmava que si s'aprovés tindria l'empresa “a la seva total disposició per aportar tota la documentació”, considerava la moció aprovada per l'oposició de “disbarat”. Mallart considera les mesures proposades per l'oposició “una temeritat en les condicions tècniques actuals”. Hi afegeix també que és “tècnicament inviable, excepte que es vulgui deixar sense aigua una gran majoria de veïns del municipi, disbarat en què nosaltres no participarem sota cap concepte, a excepció de les ordres via judicial, que dubtem que puguin ser mai adoptades, per les conseqüències greus que se'n derivarien”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona