Serveis

L'oposició tomba la nova contractació del servei de neteja de Castelldefels

El govern amenaça de denunciar els edils que hi van votar en contra

L'alcalde afirma que l'empresa guanyadora pot exigir una indemnització d'un milió d'euros

El govern de Castelldefels va evidenciar ahir la feblesa en què viu des que va perdre la majoria i no podrà adjudicar el servei de neteja i recollida de brossa que ha guanyat l'empresa Cespa per als deu anys vinents. La contracta de la neteja acostuma a ser la més important de les que adjudiquen els ajuntaments, pel cost i la durada: 61,5 milions en el cas de Castelldefels. Però Cespa, pertanyent al grup Ferrovial, no podrà prestar el servei que ha guanyat perquè tota l'oposició hi va votar en contra. Els dotze regidors que sumen el PP, l'AVVIC, un regidor d'Unió i un altre de no adscrit –expulsat de Convergència– no van ser suficients per tirar endavant l'adjudicació davant dels tretze que té l'oposició, després que una part del grup municipal de CiU deixés el govern. L'alcalde, Manuel Reyes, va advertir un cop acabat el ple que el govern estudiarà si emprèn accions legals contra els regidors que hi van votar en contra. Reyes va advertir que Cespa els pot denunciar en haver guanyat el concurs i no poder prestar el servei. “L'Ajuntament pot ser demandat per més d'un milió d'euros”, va afirmar. El principal punt en què van coincidir els regidors de l'oposició van ser les condicions laborals en què quedarien els treballadors que serien subrogats. La nova empresa ha d'assumir els 80 treballadors de l'actual, Sersa. Justament ahir els empleats van lliurar a l'Ajuntament les 12.561 firmes que han recollit a la ciutat per demanar que se'ls mantinguin les condicions. “El personal de Sersa serà subrogat tal com marca la llei, però en previsió de les retallades que hi pugui haver demanem que no acomiadin ningú ni rebaixin sous”, va explicar ahir Diego Miguel Andrés, del comitè d'empresa.

Baixa temerària

El temor dels treballadors prové del fet que el preu de licitació era de 71 milions i Cespa ha ofert el servei per 61,5 milions. El portaveu socialista, Joan Sau, ho va qualificar de baixa temerària que tindria repercussions en la plantilla, mentre que Anna Maria Pérez, no adscrita, va afirmar que “hi ha molts eventuals que es poden veure en perill”. L'ecosocialista Lourdes Carreras hi va afegir que “hi ha despeses que no es poden tocar. Per tant, tocaran els treballadors”. El convergent Francesc Amate, regidor d'Hisenda quan es va redactar el plec de condicions de la contracta, va reblar: “No m'agrada una ciutat low cost amb sous de subsistència.”

Tant David Solé, regidor de Via Pública, com l'alcalde i edil de Promoció Econòmica, Santiago Barona, van insistir que no es perdran llocs de treball ni es reduiran les condicions econòmiques. “Vetllarem per garantir tots els llocs de treball amb les mateixes condicions”, va declarar Solé. El govern va defensar la necessitat de canviar el servei de neteja, obsolet –segons el seu parer– després de vuit anys. “Els nous contenidors seran d'un material més higiènic, els camions contaminaran menys i faran menys soroll i tindrem inclosos serveis ara extraordinaris com la neteja per Sant Joan i les festes majors”, va assegurar Solé. Barona, al seu torn, va recordar que la nova contracta suposaria un estalvi anual de 44.500 euros. Però l'oposició es va mantenir ferma a exigir que s'iniciï tot el procés amb noves condicions.

LA XIFRA

61,5
milions d'euros
és l'oferta amb la qual l'empresa Cespa ha guanyat el concurs de la neteja i recollida de brossa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona