Serveis

Serveis

Aigües turbulentes

L'Ajuntament de Vidreres, com a mesura d'urgència, connecta les urbanitzacions als pous municipals per garantir el subministrament d'aigua

El triangle de conflicte entre els parcel·listes, l'empresa Rec Madral i l'Ajuntament es podria resoldre si el consistori aconseguís recuperar la gestió del servei, que ara és en mans privades

Al llarg dels últims anys
de conflicte, els veïns han tallat carreteres i han posat denúncies al jutjat

El regidor de Serveis de Vidreres, Francesc Baltrons, tenia la setmana passada centenars de correus electrònics i instàncies presentades per veïns de les urbanitzacions afectats pels talls d'aigua. Alguns havien estat més d'un dia i de dos sense aigua. De l'aixeta, no en sortia ni una gota, però el banc ja els havia carregat l'últim rebut. “130 euros!”, s'exclamava una veïna de la urbanització Aiguaviva Park, que va explicar, indignada, la conversa que va tenir amb l'operadora que va atendre la seva trucada quan es va posar en contacte amb l'empresa Rec Madral, responsable de la gestió a les urbanitzacions de Vidreres: “Els dic que fa dos dies que no tinc aigua, els pregunto si m'ho compensaran en el rebut i em contesten que igualment, si no tinc aigua no en gasto, així que el rebut ja serà més barat!”, exposa sense saber si enfadar-se més o considerar-ho una broma absurda i de mal gust. D'altres, com el president dels parcel·listes d'Aiguaviva Park, Cristóbal Martínez, van optar per anar-se a dutxar al pavelló municipal amb tota la família. I, en vista de la incertesa de no saber si el conflicte es resoldria ni quan, avisava que molts veïns ja s'estaven plantejant aquesta via com a protesta: “Si no tenim aigua, anem a dutxar-nos al poble”, resumia.

El fet és que el problema de la falta de l'aigua no és, ni de bon tros, nou, i ha arribat un punt en què els veïns de les urbanitzacions ja no saben què fer. Al llarg dels últims anys, han tallat carreteres, han mostrat la seva indignació en els plens, han posat denúncies al jutjat i una de les coses que tenen clares després de tants anys de problemes amb l'aigua és que no volen que Rec Madral continuï sent la responsable de l'aigua a les urbanitzacions. L'empresa, que havia estat vinculada a l'exregidor i expresident de CDC de Vidreres Carles Mallart (ara ho està al seu fill), manté que els problemes es resoldrien aviat si l'Ajuntament permetés la connexió amb el Pasteral, però els veïns temen que aquesta connexió –que certament els garantiria l'aigua– acabi significant que Rec Madral continuï amb la gestió de l'aigua, i això no ho volen de cap manera. Aposten per la via que ha adoptat l'Ajuntament: que es recuperi la gestió municipal.

Conflicte en vies de solució

Francesc Baltrons no té cap dubte que l'equip de govern actual (CiU), en minoria, ha fet més per solucionar aquest problema que cap dels anteriors, i està convençut que molt aviat es podrà donar per tancat aquest conflicte, enquistat des de fa molts anys. Una via d'urgència que es tenia en compte mentre es continua treballant per tornar a la gestió municipal de l'aigua, era connectar-se a pous de Llagostera i Cassà de la Selva. Una via que semblava ràpida, però no ho és tant, així que, de moment, divendres passat l'Ajuntament va decidir com a mesura d'urgència connectar la xarxa de les urbanitzacions a dos pous municipals. L'aigua, posteriorment, s'haurà de facturar a Rec Madral, tot i que l'Ajuntament encara no té clar de quina manera, i confia en els serveis jurídics del Consell Comarcal per resoldre la qüestió. “Vam veure que no hi havia una solució més ràpida, i vam decidir connectar amb els pous municipals per garantir l'aigua als veïns de les urbanitzacions i que no passi com fa dos caps de setmana, perquè, a més, l'empresa Rec Madral continua sense tenir aigua”, va explicar Baltrons. “El nostre objectiu és, primer, donar solució als veïns, i en cap moment volem beneficiar l'empresa, però és una solució a curt termini, perquè els pous de Vidreres tampoc no tenen tanta aigua”, afegeix.

Disgust amb la Diputació

L'Ajuntament va fer un primer intent per resoldre el tema confiant en els serveis jurídics i tècnics de la Diputació de Girona, però, després de mesos sense cap moviment, es va tombar cap al Consell Comarcal, no sense mostrar indignació per la passivitat que al seu parer havia mostrat la Diputació. Els presidents i alguns parcel·listes de les urbanitzacions afectades –entre les quals Aiguaviva Park i La Goba– es van reunir ahir a Aiguaviva Park, tot i el xàfec que queia a la tarda, per parlar de la situació actual i planejar accions futures si no es resol el problema.

Vidreres
El terme municipal de Vidreres té una extensió de 48 km² i sis urbanitzacions. El 2004 es va fer la recepció d'Aiguaviva Park, que des d'aleshores va passar a ser un barri del municipi.
8.000
habitants
té aproximadament el municipi de Vidreres, dels quals es calcula que prop de 3.000 viuen a les urbanitzacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona