Serveis

Deu pobles gironins es queden sense cabina de telefon

CCOO s'adreça als consistoris, consells comarcals i diputació per denunciar que una empresa del grup Movistar desinstal·la terminals de les cabines i vulnera una llei sobre servei universal

El sindicat de CCOO a les comarques gironines ha iniciat una campanya per informar les administracions locals sobre la vulneració del servei universal de comunicacions públiques que estaria realitzant l'empresa Cabitel-TTPP, pertanyent al grup Movsitar. Segons el sindicat, la vulneració consisteix a desinstal·lar el terminal de la cabina deixant aquesta sense servei, quan la llei de servei universal de telefonia pública diu que hi ha d'haver una cabina per municipi de fins a 1.000 habitants i una segona per cada 3.000 més, i així successivament. Aiguaviva, Argelaguer, Bàscara, Bolvir de Cerdanya, Borrassà, Canet d'Adri, Cervià de Ter, Colera, Colomers i Queralbs són els deu municipis gironins que, des de la setmana passada, s'han quedat sense l'aparell de telèfon, si bé la cabina, físicament, hi és.

“La unió intercomarcal de CCOO a les comarques gironines es posa en contacte amb aquest Ajuntament amb la finalitat de fer-vos esment de la vulneració del servei universal de comunicacions públiques que està realitzant Cabitel-TTP, empresa del grup Movistar, i que afecta l'única cabina telefònica del vostre municipi”. Fins ara, cap dels ajuntaments dels municipis afectats s'ha pronunciat al respecte, segons afirmaven ahir fonts sindicals que, a més, adverteixen que la mateixa mesura afectarà 300 pobles de Catalunya amb població inferior als 1.000 habitants.

Explica el sindicat que, en altres ocasions, l'empresa encarregada de l'explotació de les cabines telefòniques de la via pública havia desinstal·lat el sistema de cobrament de monedes dels terminals, de manera que només s'hi podia pagar amb targetes de crèdit. Això, però, recorda CCOO, no impedia poder fer trucades a diferents números (gratuïts, d'emergència, 112, trucades a destinatari...). Ara, res d'això és possible, afirma el sindicat, que hi afegeix que l'empresa argumenta que es tracta de cabines de baixa demanda en un municipi de menys d'un miler d'habitants. “Fan una interpretació esbiaixada de la llei en l'apartat de municipis de menys de mil habitants”, afirma el sindicat. A més, recorda que l'Estat paga a Telefónica-Movistar per mantenir les cabines “i, a més a més, operativa, s'entén”.

“Els drets dels ciutadans es veuen vulnerats amb aquest tipus d'accions”, hi insisteix el sindicat CCOO que, recorda, que l'esmentada llei té vigència fins a l 31 de desembre del 2016.

LA XIFRA

10
pobles
gironins s'han quedat, des de la setmana passada, sense l'única cabina telefònica que tenien.

LA DATA

21.5.2014
Dia
que s'enviarà la carta del sindicat als ajuntaments, consells comarcals i Diputació per alertar-los del cas.

LA FRASE

S'aprofiten d'un buit legal per fer una trampa. Hi ha cabina, però el telèfon o no hi és, o no funciona
Francesc Ortega
CCOO


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona