Serveis

equipaments

La deixalleria de Vilablareix estarà en marxa al febrer

L'equipament nou es començarà a construir en un termini de quinze dies

L'empresa que n'ha guanyat la concessió, Tirgi, va demanar oferir servei a les empreses del polígon per rendibilitzar-ne la inversió

Està previst que la nova deixalleria municipal de Vilablareix es comenci a construir en un termini de quinze dies i que estigui en funcionament al febrer. El nou equipament, situat en un terreny de més de tres mil metres quadrats, a prop del magatzem municipal, al polígon Güell, diversificarà la seva activitat i també podrà atendre les empreses dels polígons industrials. La concessionària, Tirgi, ho va demanar al consistori a fi de rendibilitzar-ne la inversió que, entre remenament de terres, adequació de l'espai i instal·lacions a compte de l'empresa, es preveu que sigui de prop de 450.000 euros.

A l'Ajuntament van acceptar la petició de Tirgi, i està previst que en un termini de dos mesos –al febrer–, Vilablareix disposi d'una deixalleria municipal i industrial. La concessió és per a un període de quinze anys. L'empresa haurà de pagar un cànon de 950 euros al mes, que són 11.400 euros anuals.

Fins ara Vilablareix ha mantingut un conveni amb la deixalleria de Girona, que oferia el servei als seus veïns. La voluntat d'implantar la recollida porta per porta, però, va fer que l'Ajuntament pensés que es donaria un servei millor si disposava d'una deixalleria al terme municipal.

La primera intenció de l'Ajuntament era que la deixalleria municipal comencés a funcionar al mateix moment que la recollida porta per porta. Finalment, la recollida porta a porta va començar a mitjan octubre, però els tràmits per a la nova deixalleria es van alentir. Les últimes setmanes encara s'ha estat pendent d'informes de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que havien d'arribar. Segons l'alcalde, David Mascort (ERC), un cop complerts els tràmits, està previst que les obres comencin a mitjan desembre.

Més recuperació

El sistema de recollida de residus porta per porta ha tingut un gran efecte al municipi. En dades del primer mes de funcionament –fins a mitjan novembre– es van reciclar un 85% dels residus generats, molt per damunt del 32% que es reciclaven abans. La diferència també es va notar en l'abocador. Cada mes s'hi enviaven seixanta tones, i arran de la implantació del nou sistema només se n'hi van enviar sis, és a dir, una desena part. Tot i aquestes bones dades, l'alcalde va dir que encara mirarien de millorar-ne més els resultats.

LES XIFRES

11.400
euros
és el cànon anual que l'Ajuntament de Vilablareix cobrarà per la concessió de la deixalleria.

LA DATA

21.10.13
va començar
la recollida porta a porta. Els primers resultats evidencien que es recupera el 85% dels residus.
15
anys
és el període de la concessió del servei de deixalleria municipal a l'empresa Tirgi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona