Serveis

Equipaments

Reformes a fons per renovar el col·legi de Cervià

Ensenyament i l'Ajuntament gasten uns 30.000 euros en la intervenció al sostre, els tancaments i els sanitaris

La direcció territorial d'Ensenyament de la Generalitat i l'Ajuntament de Cervià de Ter fan reformes de pes a l'escola pública del poble, el CEIP L'Aixart. Ensenyament i el govern cervianenc han invertit uns 30.000 euros per fer canvis al sostre, els tancaments i els sanitaris. “L'escola estava en un estat decrèpit. Ensenyament i l'Ajuntament han hagut de fer un esforç [econòmic], en l'època que som”, destaca la regidora d'Ensenyament de Cervià, Montse Quesada.

El novembre de l'any passat l'alcaldessa, Roser Estañol (CiU), va denunciar el “pèssim” estat del centre, construït fa mig segle. Les obres, que significaran una de les intervencions més destacades de la història del col·legi, s'allargaran uns dos mesos, i Ensenyament n'assumeix la part més costosa, amb uns 24.000 euros.

Montse Quesada explica que s'ha reparat el sostre de les aules danyades, on hi havia humitat i goteres. A la coberta, s'hi han col·locat plaques d'aïllament i protecció de grava. La majoria dels tancaments exteriors de l'escola en mal estat han estat substituïts. Com a conseqüència de les deficiències de l'edifici, el curs passat l'equip directiu del centre L'Aixart va haver de tancar la biblioteca perquè el material no es fes malbé. Ara s'han tornat a col·locar llibres a les prestatgeries.

Millores a les casetes

Les obres també han afectat les dues casetes de l'edifici, on fan classe alumnes de primària. El mal estat dels sanitaris feia que els alumnes no poguessin utilitzar-los, pel mal estat dels desaigües. Durant les obres, s'han rebentat una part dels tubs d'aigua del pati per les arrels dels arbres i això ha fet que s'haguessin d'arreglar els baixants del pati.

L'equip de govern de Cervià de Ter està molt satisfet de les obres i confia que el centre podrà obrir amb normalitat el dijous 12 de setembre, en l'inici del curs 2013/2014. L'escola té uns 120 alumnes, alguns dels quals estudien en dos barracons al pati.

Abans de les vacances d'estiu, el mateix director territorial d'Ensenyament, Albert Bayot, havia explicat que les obres de Cervià havien de permetre que el centre “funcionés amb normalitat” a partir del setembre.

LA FRASE

L'escola estava en un estat decrèpit. Ensenyament i l'Ajuntament han hagut de fer un esforç
Montse Quesada
REGIDORA D'ENSENYAMENT

LA XIFRA

2
barracons
al pati té el col·legi públic de Cervià. Són la part més nova del centre i que no és afectada per les obres.

LA DATA

12.09.13
És la
data de principi del curs i el govern de Cervià confia que l'escola L'Aixart ja pugui funcionar amb normalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona