Uns 60.000 nens del Camp tindran transport públic gratis el curs vinent

La Generalitat afegeix la T-12 a la integració tarifària, que suma ja més de vint milions de desplaçaments

La targeta T-12 permetrà als nens de manera gratuïta i il·limitada dins de la zona del mapa de la integració tarifària on hi hagi el seu domicili. Això sí, per aconseguir aquest títol de transport caldrà que les famílies paguin 35 euros pels costos d'emissió, gestió i control de la targeta, que es podrà sol·licitar a partir del 31 d'agost al centre d'atenció al client de l'ATM a Tarragona i als diferents punts d'informació habilitats a cada comarca. La T-12, que serà vàlida tant per a autobusos urbans com per a interurbans, estarà personalitzada amb el nom i DNI del nen, mentre que els pares o tutors n'assumiran la responsabilitat en el cas que el nen viatgi sol. «Els recomanem, però, que sempre ho facin acompanyats», va explicar ahir el director de Mobilitat al Camp de Tarragona, Esteve Tomàs.

L'objectiu d'aquesta targeta és reduir els desplaçaments en vehicle privat, especialment a les hores d'entrada i sortida dels col·legis.

Èxit del sistema integrat

Amb la incorporació d'aquesta novetat, ja seran cinc els títols de transport disponibles dins de la integració tarifària al Camp, juntament amb la T-10, la T-10/30, la T-50/30 i la T-Mes. Segons va avançar ahir Tomàs, quan falten tres mesos perquè se celebri el primer aniversari d'aquest sistema, les noves targetes ja s'han fet servir en més de vint milions de desplaçaments i han contribuït a augmentar el nombre d'usuaris de transport públic entre un 10% i un 15%. «Els nous títols de transport es fan servir en el 50% dels trajectes interurbans i en el 5% dels urbans», va afirmar. Un dels temes pendents és, precisament, aconseguir més implantació en els usuaris de busos urbans, mentre que continua sense data la integració de Renfe al sistema.

Nova línia a la costa del Tarragonès

Dilluns començarà a circular la nova línia d'autobús que connectarà Creixell amb els tres municipis més propers: Torredembarra, Roda de Berà i Bonastre. Aquest servei, que ha estat possible gràcies a una inversió de 100.820 euros a càrrec de l'Ajuntament creixellenc, permetrà als usuaris d'aquest municipi desplaçar-se a les altres poblacions, on podran connectar amb altres línies de transport interurbà i accedir a serveis com ara el CAP i l'institut de Torredembarra. Els dies feiners hi haurà nou expedicions per sentit, mentre que durant el cap de setmana es mantindran quatre expedicions per sentit i el servei estarà adaptat a les necessitats turístiques de la zona. La nova línia de transport tindrà un total de 24 parades entre els quatre municipis, la majoria als diferents barris de Creixell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona