Serveis

Infraestructures

Tres euros per anar i tornar de Figueres a Portbou en tren

El tren turístic Sunrail funcionarà els caps de setmana des del juliol fins al setembre

És l'aposta dels municipis de la línia, la Generalitat i Renfe per combinar els atractius de Figueres i les platges

Els caps de setmana entre el 6 de juliol i l'1 de setembre el tren turístic Sunrail oferirà un nou servei ferroviari entre els municipis de Figueres, Vilajuïga, Llançà, Colera i Portbou. Dissabtes, diumenges i festius, el Sunrail tindrà dues freqüències diàries en cada sentit i el bitllet d'anada i tornada –vàlid per un dia– costarà tres euros. Una altra possibilitat serà l'adquisició d'un bitllet d'anada i tornada vàlid pel cap de setmana al preu de cinc euros.

Amb el lema Figueres té platja i les platges tenen museus, aquesta iniciativa és fruit d'un acord entre els cinc municipis, la Generalitat i Renfe, amb el suport del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i l'Associació Empordà Turisme. L'objectiu és promoure el desplaçament dels turistes d'estiu entre les poblacions de l'Alt Empordà. Els horaris (sortides a les deu del matí i les cinc de la tarda de Figueres i a les onze del matí i les sis de la tarda de Portbou) estan pensats tant per tal que la gent gaudeixi d'un dia de platja des de la capital de l'Empordà com per dedicar una visita cultural a Figueres, ja que el bitllet de tren donarà dret a descomptes per visitar aquests espais. El Sunrail suposa un reforç d'unes 1.000 places i s'afegeix als serveis habituals durant els caps de setmana d'estiu.

La iniciativa es va presentar ahir a Figueres en presència de Ricard Font, director de Transports de la Generalitat, Miquel Perez, en representació de Renfe, Manuel Toro –que ahir va participar en el seu primer acte públic des que ha recuperat totes les seves competències a l'Ajuntament de Figueres– i Joan Carles Mora, regidor de Turisme de Llançà.

Noves vies

El director de Transports va destacar que el Sunrail obre noves vies de treball.“Amb aquest servei el que hem fet és sortir dels clàssics serveis, optimitzem els recursos, ens adaptem a la realitat econòmica del país per posar-lo en valor i ens reinventem a l'hora de fer política”, va dir Font. El director també va avisar que el repte perquè la iniciativa funcioni és de tots (administracions, ajuntaments, restaurants i museus), i que tothom haurà de promoure aquest nou servei. Des de la perspectiva dels municipis, Joan Carles Mora va subratllar que es tracta d'una prova experimental molt important i que cal apostar perquè no sigui “flor d'un dia” i es pugui repetir i ampliar.

LA XIFRA

2
serveis diaris
en cada sentit tindrà el Sunrail entre Figueres i Portbou durant els caps de setmana d'estiu.

LA DATA

06/07/13
El tren turístic Sunrail
funcionarà els dissabtes, els diumenges i els festius fins al setembre.

LA FRASE

Amb el Sunrail sortim dels clàssics serveis i optimitzem recursos per posar el país en valor
Ricard Font
Director de transports


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona