Serveis

Serveis

El servei elèctric de Girona, a concurs per 8,5 milions d'euros

És el cost previst pel subministrament de l'energia per a l'enllumenat viari i els edificis durant dos anys

En el nou contracte s'hi afegeixen les societats municipals

L'Ajuntament de Girona posarà a licitació el contracte del servei de subministrament elèctric amb un cost previst de 8,5 milions d'euros durant els dos anys de durada. El ple del mes d'abril va aprovar amb la unanimitat de tots els grups la convocatòria del concurs per adjudicar aquest servei vital com és el subministrament de l'energia per a tot l'enllumenat elèctric de la capital gironina, així com dels edificis municipals que hi ha a la ciutat.

L'antic contracte s'havia fet per un any i ja s'havia fet una pròrroga de sis mesos, que s'acaba a meitat d'aquest mes. La regidora d'Hisenda i Administració, Maria Àngels Planas, explica que s'ha previst que aquest nou contracte tingui “una durada de dos anys, prorrogables dos anys més, fent-ho d'any en any”.

Una de les novetats del contracte és que s'hi inclouen també les societats municipals que fins ara contractaven a banda aquest servei. Per Planas, la incorporació d'aquestes societats municipals “pot permetre un estalvi més elevat” perquè amb la gran competència que pot generar es poden aconseguir millor preus.

De fet, l'import de 8,5 milions d'euros per als dos anys de contracte es preveu que també es pugui “rebaixar de manera significativa, perquè és un contracte important que pot interessar a moltes empreses” i pot ser que el cost baixi.

L'Ajuntament de Girona també aprofita el concurs perquè les empreses puguin proposar “millores en la gestió i més control” dels consums elèctrics municipals. Per tot plegat, l'equip de govern espera que el nou contracte permeti garantir “un servei òptim” i incrementar algunes millores que també es tindran en compte en l'adjudicació del concurs, com ja estableix el plec de clàusules.

La previsió és seguir els mecanismes habituals de contractació per tenir feta l'adjudicació d'aquí a poques setmanes.

LA XIFRA

450
contractes
es va calcular que tenia el consistori per al subministrament elèctric l'any 2011.

LA FRASE

Incloem també les societats municipals i això pot permetre millorar el preu i aconseguir estalvi
Maria Àngels Planas
regidora d'administració

Les empreses han de garantir el 100% d'energia neta

Una de les millores més destacables del nou contracte de subministrament elèctric per a la ciutat de Girona és que només poden presentar-se al concurs aquelles empreses que puguin acreditar que el 100% de l'energia és verda. Això suposa un canvi substancial respecte a les prerrogatives que s'havien de complir fins ara, ja que només es demanava que l'empresa pogués garantir que almenys un 50% de l'energia provenia de fonts renovables. El govern tripartit va incloure aquesta condició en l'adjudicació del nou contracte al final del mandat, a mitjan any 2011. Ara es fa un pas més en aquest sentit i s'obliga que les empreses que vulguin aspirar a aconseguir aquest important contracte garanteixin que tota l'energia prové de fonts renovables i netes. La CUP va recordar l'exemple del municipi d'Ordis, que s'està convertint en un poble sostenible i exemplar. Cal tenir present que Girona forma part del pacte d'alcaldes per reduir les emissions un 20% abans de l'any 2020 i apostar per energies netes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona