Serveis

serveis

Els veïns d'Osor fa quatre anys que no paguen l'aigua

El ple va aprovar ahir l'ordenança que en permetrà tornar a cobrar el rebut

L'alcalde, Isidre Font, ho atribueix al fet que fins fa poc no tenien secretari i que, a més, ara tenen un pou nou

L'Ajuntament d'Osor (456 habitants) va aprovar ahir en un ple extraordinari l'ordenança del servei municipal d'abastament d'aigua potable. No tindria gaire res de particular si no fos perquè al municipi ningú no paga l'aigua des de l'any 2008. Els rebuts, que ha d'emetre l'Ajuntament, responsable del servei, simplement no arribaven mai. I això que l'agutzil feia puntualment les lectures, cada trimestre, segons va assegurar abans del ple. El pas següent, però, fer la factura i enviar-la, no es va fer mai. I ningú es va queixar fins que el grup de l'oposició (Unió i Força Osorenca) va dir que potser que es passés a cobrar. “Quan vam sortir en les eleccions vam dir: ens hem de moure perquè a Osor hem de tornar a pagar l'aigua”, explica el portaveu d'UFO, Isidre Ripoll. “Tu normalment et queixes quan pagues de més, però si no et cobren no
dius res”, afegeix Ripoll per explicar el mutisme que hi havia sobre aquesta qüestió al poble.

L'alcalde, Isidre Font (CiU), era reticent primer a admetre que no es passaven els rebuts, però en el ple va admetre el que els veïns ja sabien: que no es pagava l'aigua, malgrat que la tarifa (quan es pagava) era molt barata, i tot sembla indicar que de moment ho continuarà sent. “Es pagava molt poc. Ho teníem molt malament –va dir en referència al cobrament–, en no tenir secretari fins fa poc ho portàvem malament”. “Sabem que no cobràvem l'aigua perquè teníem un secretari que no donava l'abast”, va acabar admetent. La regidora d'UFO Judit Planchart va preguntar per què no s'ha posat fil a l'agulla abans en el cobrament. “Com que feia un temps que no ho fèiem, vam dir que elaboraríem un reglament, però abans volíem aprovar els pressupostos”, va exposar.

A partir del mes vinent

L'alcalde va explicar en el ple –arran de les preguntes de l'oposició– que els rebuts es tornaran a passar amb normalitat a partir del mes vinent, i que els anys que no s'han cobrat també s'hauran de pagar, la resposta a una pregunta que ahir molts veïns es feien. Malgrat tot, l'alcalde va aclarir que hi haurà totes les facilitats per fer el pagament dels rebuts anteriors, que es mantindran als preus “de fa cinc anys”. “Les lectures dels comptadors les tenim”, va assegurar Font, que va donar la raó, així, a l'agutzil, que mantenia que ell havia fet la seva feina, però que dels rebuts, no en sabia res. “La gent pot venir a l'Ajuntament i decidirem què anirem cobrant i com”, va dir l'alcalde. A més, va reiterar que els preus que es pagaven eren molt baixos (entre 8 i 15 euros el trimestre). De fet, una regidora va admetre abans del ple que l'última factura que va rebre de l'aigua pujava a vuit euros per un trimestre. “Molta gent pagava entre vuit i deu euros cada trimestre”, va corroborar l'alcalde, que va explicar que els veïns tindran dos anys per pagar els rebuts que no es van emetre mai.

Isidre Font també va explicar que els veïns rebran aviat una carta del Consell Comarcal de la Selva en què “s'explicarà tot”, juntament amb la primera factura que es passarà des del 2008.

L'aigua de les fonts

L'aigua potable d'Osor ve de les fonts del municipi, segons va explicar Font. L'aigua fins ara anava de les fonts a un dipòsit i d'allà es distribuïa “per gravetat”. Ara, la diferència és que s'ha fet un pou nou (de 100 m de profunditat) i hi haurà un motor que traurà l'aigua i la farà arribar als veïns. Font explica que amb el sistema anterior, quan hi havia tempesta, l'aigua sortia tèrbola, i a partir d'ara això no passarà. El servei de l'aigua el portarà l'Ajuntament, com feia fins ara, cosa que segons Font, permet tenir uns preus més assequibles que no pas si s'encarregués a una empresa externa.

LA DATA

2008
és l'any
que l'Ajuntament d'Osor va deixar d'emetre les factures de l'aigua, i ara les tornarà a enviar.

LA FRASE

No cobràvem l'aigua perquè teníem un secretari que no donava l'abast
Isidre Font
Alcalde d'Osor

Buscant maneres de dinamitzar el municipi

Un dels maldecaps del consistori és dinamitzar el poble perquè tingui més fonts d'ingressos. La plantació de camamilla –iniciativa d'uns empresaris de Sant Hilari– és una de les últimes iniciatives.

Les factures pendents de pagar pugen a 111.000 euros

L'Ajuntament d'Osor té un deute a proveïdors de 111.000 euros, i haurà de fer un pla de sanejament a tres anys, que encara s'està acabant d'enllestir, segons va explicar a aquest diari l'alcalde. Si no s'ha cobrat l'aigua no és perquè sobrin els diners: els comptes del 2011 es van tancar amb un resultat negatiu de 64.500 euros i un romanent negatiu de 32.443. L'oposició es queixa que encara no ha tingut accés a les factures, tot i demanar-ho.

El primer mandat que a Osor hi ha dos grups a l'Ajuntament

Fins a les últimes eleccions municipals, a l'Ajuntament d'Osor només hi havia un grup: CiU. El 2011, però, es va presentar una altra llista sota el nom d'Unió i Força Osonenca que va treure tres regidors. Isidre Font va oferir al nou grup formar part del govern, però UFO ha preferit mantenir-se'n al marge. Per Font, això ha afegit més feina a l'equip de govern, ja que s'han de repartir entre menys la feina que abans feien més regidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona