Serveis

TRANSPORTS

Les línies d'autobusos que s'han suspès s'usaven poc

El trajecte que anava des de Maçanet fins a l'estació de Sils es va deixar de fer l'1 de setembre i des d'aleshores només hi ha hagut una queixa

La línia circular de Salt no era rendible

Les línies d'autobusos de les comarques gironines que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha decidit retallar estaven infrautilitzades i, en un cas, fins i tot no s'havia arribat a posar en marxa mai. Així, la línia que anava de Maçanet de la Selva a l'estació de Sils gairebé no l'utilitzava ningú i, segons fonts municipals, des que va deixar de funcionar –l'1 de setembre–, l'Ajuntament de Maçanet ha rebut la queixa únicament d'un usuari. Pel que fa a la línia L-C de Salt –coneguda com línia circular– es va suspendre a mitjan setembre a causa de la poca afluència de viatges i, per tant, la manca de rendibilitat. En aquest cas, l'Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) de l'àrea de Girona ja va reduir la freqüència del pas dels autobusos i el recorregut per intentar, infructuosament, reactivar-la. També s'ha suprimit el trajecte Vilamarí-Oliers-Vilademí. En aquest cas, i segons va explicar l'alcaldessa de Vilademuls, Dolors Rovirola, aquesta línia estava pensada per cobrir els nuclis disseminats de cases i perquè funcionés a demanda de la gent. En aquests anys, però, mai ningú no l'ha demanada, segons Rovirola.

Les altres línies que s'han vist afectades pels ajustaments pressupostaris són: la de Vilajuïga-Figueres, en què s'ha reduït la freqüència de viatges o la de Girona-Sant Gregori (L301) i la L107, el bus de Banyoles. En aquests dies s'ha suprimit el finançament d'alguna expedició. L'autobús que cobreix la ruta des d'Amer fins a Sils, de 55 places, s'ha substituït per un de 25 places per reduir costos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona