Serveis

serveis

La Vall de Bianya potencia el seu patrimoni habilitant tres rutes

Es tracta de recorreguts per la via romana del Capsacosta, Santa Margarida i Sant Pere Despuig

El nou centre d'interpretació de la vall és el nexe

L'Ajuntament de la Vall de Bianya és conscient del valor i de la varietat del seu patrimoni natural, cultural, paisatgístic i monumental i el vol potenciar. Ha fet un primer pas molt important, que ha consistit en la rehabilitació de les antigues escoles i de la casa consistorial de Sant Salvador de Bianya per habilitar-hi un centre d'interpretació del territori, La Vall dels Sentits, que és com una mena de gran aparador de tots aquests actius. I ara ha fet un pas més, el definitiu. Es tracta de la senyalització d'unes rutes que duen els visitants a conèixer sobre el terreny tot allò que han trobat de forma virtual al centre d'interpretació. En concret, l'Ajuntament de la Vall de Bianya ha començat senyalitzant-ne tres i ho ha fet amb un model de suport unificat i integrat al territori. La primera d'aquestes rutes du els visitants a conèixer la via romana del Capsacosta, els trams conservats i restaurats entre el municipi i el de Sant Pau de Segúries. La segona condueix fins a l'entorn de Santa Margarida de Bianya partint de l'Hostalnou, que és el centre del municipi. I, finalment, la tercera porta els visitants a descobrir el pont de la Rovira, sortint des de  l'església de Sant Pere Despuig i passant pel Molí d'en Solà.

El govern local té previst senyalitzar aviat una quarta ruta que conduirà des de l'Hostal de la Vall del Bac fins a l'església romànica de Sant Andreu de Porreres.

LA XIFRA

3
són les rutes pel patrimoni
que ha fet senyalitzar el govern local, i molt aviat n'hi haurà una altra.

LA DATA

03.09.11
És el dia que es va inaugurar el centre
d'interpretació del territori de la Vall de Bianya.

Un centre per satisfer els sentits

El nou centre d'interpretació del territori La Vall dels Sentits de Sant Salvador de Bianya ha comportat una inversió de 358.000 euros que han sufragat la Generalitat, el Feder i la Diputació. El consistori n'hi ha hagut de posar 66.000. Aquest servei el gestiona una empresa. El centre informa sobre els aspectes i les rutes més rellevants del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona