Serveis

Un riu que conserva un important patrimoni natural i cultural

El Fluvià encara és ric en fauna i a la seva vora es mantenen espais i construccions de gran interès històric o arquitectònic

Als municipis que han constituït el Consorci del Fluvià s'hi guarden un nombre notable d'espècies animals i vegetals, així com un patrimoni arquitectònic a tenir en compte. En el pla de gestió per al consorci que va finançar la Fundació Territori i Paisatge –coordinat pel biòleg Deli Saavedra– s'hi esmenten tretze espècies d'amfibis, disset de peixos, setze de rèptils (en destaca la tortuga de rierol), 160 d'ocells (per exemple, el martinet, el bernat pescaire, l'agró roig o el milà negre) i 26 de mamífers (de les quals, quatre de protegides: la geneta, la llúdriga, el turó i el ratpenat de ferradura). D'altra banda, hi ha dotze boscos de ribera qualificats d'especial interès. Una bona part dels espais fluvials de l'àmbit d'estudi s'han integrat a la Xarxa Natura 2000, que aplega una sèrie d'espais naturals protegits en l'àmbit europeu.

Quant al patrimoni arquitectònic o etnogràfic, al territori del consorci s'hi comptabilitzen un centenar d'esglésies, ermites, coves i jaciments arqueològics, a més de tot el barri vell de Besalú. Així mateix, es conserven rescloses, algunes centrals elèctriques i molins. Tot plegat resulta un argument de primer ordre, molt atractiu per a l'anomenat ecoturisme.

LA XIFRA

160
espècies d'ocells
s'han comptabilitzat a les zones fluvials dels dinou municipis del consorci.

Una àrea amb 11.000 habitants

Els municipis que integren el Consorci del Fluvià són: Argelaguer, Bàscara, Besalú, Cabanelles, Crespià, Esponellà, Garrigàs, Maià de Montcal, Palau de Santa Eulàlia, Pontós, Sant Ferriol, Sant Jaume de Llierca, Sant Miquel de Fluvià, Sant Mori, Serinyà, Torroella de Fluvià, Ventalló, Vilaür i Vilademuls. Entre tots sumen uns 11.000 habitants. De les aproximadament 50.000 hectàrees dels seus termes municipals, 7.300 estan incloses en l'àmbit vinculat directament amb el riu. Vilademuls és el municipi que hi té més territori (913 hectàrees) i Vilaür, el que n'hi té menys (138). La majoria són municipis rurals, amb una activitat ramadera i agrícola notable, mentre que –al marge de les plantes d'àrids– la indústria hi és molt limitada. En els darrers anys hi han prosperat negocis de turisme: ara hi ha, entre altres establiments, una quarantena d'allotjaments rurals i sis hípiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona