Un nou servei d'autobús connectarà a partir d'avui tots els municipis del Baix Montseny, incloent-hi les urbanitzacions

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) posarà en marxa a partir d'avui un nou servei d'autobús que connectarà els dotze municipis del Baix Montseny; Cardedeu, i Cànoves i Samalús (del Vallès Oriental), i Riells i Viabrea (de la Selva).

El nou autobús passarà per tots els municipis, incloent-hi diverses urbanitzacions, i connectarà els quinze pobles amb el centre sanitari i l'estació de tren, situats a Sant Celoni.

L'objectiu del projecte finançat per la Generalitat és acostar més municipis a la xarxa de transport públic, promoure la intermodalitat ferroviària i facilitar l'accés a l'hospital i a l'estació de tren de Sant Celoni.

La novetat del nou servei de bus interurbà del Baix Montseny és que per primera vegada per dissenyar els itineraris s'ha utilitzat el sistema «Margarita», que permet optimitzar i augmentar el servei amb un cost molt reduït respecte a les línies convencionals. Aquest sistema es basa a dissenyar els itineraris a partir d'un punt central, que en aquest cas és Sant Celoni, i totes les expedicions passen per la capital del Baix Vallès de manera radial, cosa que a vista d'ocell dibuixa una margarida i permet oferir «una oferta d'autobusos quatre vegades més gran i lligar els diferents municipis», i arribar on abans no arribava el servei, ha explicat el director general de Transport Terrestre, Manel Villalante. Villalante hi ha afegit que amb aquest servei, finançat pel DPTOP amb 325.000 euros anuals, s'ha fet un «pas endavant» ja que fins ara no hi havia serveis d'aquest tipus, que combinessin «urbanitzacions, nuclis i estacions ferroviàries».

En el cas de Cardedeu, per exemple, el servei regular d'autobús amb Cànoves es triplica i arriba a l'estació de Renfe. En aquesta població, a més, l'Ajuntament ha aconseguit que els usuaris que ho necessitin puguin utilitzar el servei de transport escolar, que acosta els alumnes dels instituts de Cànoves i les urbanitzacions fins als IES, als Dominics. Així doncs, en període escolar hi haurà un total de dotze viatges diaris entre els dos municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona