Un veí de Corbera porta al Parlament Europeu els problemes del sistema d'aigües residuals urbanes

La queixa de Geoffrey Kealty, un veí de Corbera, s'ha fet sentir a la Comissió de Peticions del Parlament Europeu. L'home afirma que a casa seva, situada en una urbanització de Corbera, està vivint en les mateixes condicions de fa més de 20 anys: sense serveis bàsics. Kealty es va adreçar a la comissió, l'any 2006, per denunciar «la falta d'un sistema de recollida i tractament d'aigües residuals urbanes» a Corbera, la qual cosa, a parer seu, «vulnera la Directiva 91/271/CEE». La situació en els darrers anys ha canviat, en certa mesura. Segons Kealty, ara sí que existeix el sistema, «pagat pels veïns», i també el col·lector general, però no es poden connectar a aquesta xarxa perquè l'Agència Catalana de l'Aigua «no ha instal·lat tres bombes» i han de continuar fent servir, «igual que altres residents de la zona», fosses sèptiques. L'ACA no ha respost a les consultes fetes per aquest diari sobre el tema.

Kealty defensa que la clau de la situació que estan vivint des de fa anys es troba en la transposició de la directiva europea que va fer el govern de l'Estat, ja que «no és fidel» a la definició de «sistema col·lector» i deixa fora del sistema de canalització general moltes urbanitzacions com la seva, fet que també ha denunciat a Europa. En realitat, ja ha estat dos cops a Brussel·les davant la Comissió de Peticions defensant el seu posicionament. Aquest últim cop va declinar la invitació.

L'home té molt clar que és el govern de l'Estat el que, segons la directiva, s'ha de responsabilitzar de l'arribada dels serveis bàsics, com ara el clavegueram, a les urbanitzacions. Kealty també explica, per exemple, que disposen d'aigua directa des del febrer (abans depenien de la connexió d'un veí) i que encara tenen un contador provisional d'electricitat.

La setmana passada la Comissió de Peticions va decidir mantenir oberta la demanda del veí de Corbera després de concloure que s'havien detectat irregularitats i de comprometre's a adreçar-se a les autoritats locals perquè solucionin el problema. La comissió ja ha obert un procediment d'infracció contra el govern de l'Estat espanyol per «compliment insuficient de la Directiva 91/271/CEE en l'aglomeració de Corbera».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona