Serveis

Les emissions de les antenes, sota control

La Generalitat reparteix sondes pel territori per controlar el nivell d'emissions

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació ha repartit pel territori 223 equips de control d'emissions d'antenes de telefonia mòbil, en el marc de la tercera fase del projecte Sistema de Monitorització de Radiofreqüència (SMRF), que va posar en funcionament l'any 2004.

Recentment, la Generalitat n'ha activat 46 que, pel que fa a les comarques gironines, s'han instal·lat a Bellver de Cerdanya i Alp, a la comarca de la Cerdanya; a Castelló d'Empúries i Roses, a l'Alt Empordà; a Castell-Platja d'Aro, Calonge i Begur, al Baix Empordà; a Sant Joan les Fonts, a la Garrotxa, i a Tossa de Mar, a la comarca de la Selva.

Les sondes s'incorporen al cercador que la Secretaria de Telecomunicacions i la Direcció General de Qualitat Ambiental han posat a disposició de la ciutadania a www.gencat.cat/societatdelainformacio, el qual permet consultar el nivell d'emissions de camps electromagnètics provinents de les antenes de telefonia mòbil que formen part del projecte.

Els camps electromagnètics que generen les antenes de mòbil són imperceptibles per a les persones i això fa que la ciutadania desconfiï d'aquestes antenes. El SMRF objectiva les mesures dels nivells d'emissió i permet contrastar-los amb els límits que autoritza la legislació. Aquest límit és d'un màxim de 27 V/m.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona