Infraestructures i serveis

Calonge ofereix wi-fi gratuït dins d’un projecte de la UE

El consistori és un dels escollits per desplegar el Wifi4EU, amb zones d’accés sense cost a la xarxa a l’espai públic per a residents i visitants

Ja han desplegat vint antenes

Calonge i Sant Antoni és un dels municipis europeus escollits per impulsar el projecte Wifi4EU, que s’ha començat a desplegar de manera pilot perquè qualsevol ciutadà pugui connectar-se a internet de manera gratuïta des de molts punts del territori europeu. L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha instal·lat vint antenes en diferents espais del municipi, gràcies a la subvenció de 15.000 euros rebuts de la Unió Europea (UE).

El projecte Wifi4EU aspita a proporcionar a tot el territori de la UE, tant a residents com a visitants, accés a internet de qualitat superior (una xarxa wi-fi d’alta velocitat, 30 Mbps) mitjançant punts emissors situats en determinats espais públics. Els espais on l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha instal·lat les vint antenes són: les places de la Concòrdia, Major, Catalunya, i Llibertat, i tot el passeig marítim, des d’Es Monestri fins a Torre Valentina. Les zones Wifi4EU estan identificades amb unes plaques de color blanc i amb les sigles del projecte.

D’inici, la iniciativa s’ha començat a assajar en l’àmbit d’actuació més restringit d’alguns municipis, dins de la primera fase del projecte. En una segona etapa, que s’hauria de començar a implementar en els pròxims mesos, ja abraçarà un àmbit europeu més general.

Una única alta

La instal·lació, manteniment i gestió de la xarxa calongina es va adjudicar, a través d’una subhasta pública, a l’empresa Ghofi Altanetica SL. Entre les condicions del servei hi ha que tot usuari, un cop registrat en un punt d’accés, pugui fer ús dels altres sense haver de repetir la presentació de credencials cada cop, permetent-li navegar lliurement. L’alta de la connexió es realitza a través del mòbil, mitjançant un portal captiu que envia un SMS amb un codi d’accés.

LA XIFRA

20
antenes
ha fet instal·lar el consistori, amb la subvenció europea, en places i tota la secció del passeig marítim


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona