Infraestructures i serveis

Un espai d’atletisme en lloc d’una pista, a Santa Coloma

L’Ajuntament veu inviable la tria veïnal en els comptes participatius del 2018

El Club Olímpic Farners es queixa dels retards i les contradiccions municipals

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners veu inviable la construcció d’una pista d’atletisme a la zona esportiva dels Saioners i preveu executar un espai més modest. Així ho han confirmat fonts de l’equip de govern, de Junts, ERC i Independents, que admeten l’error d’haver aprovat que es fes la pista per 56.500 euros. Els veïns van triar la pista com a primera opció en els comptes participatius del 2018.

Una pista homologada s’acostaria als 400.000 euros, segons va dir l’alcaldessa, Susagna Riera (Junts), en el ple del 17 de maig. Tot i això, l’equip de govern anterior, d’ERC i MES, va incloure la instal·lació entre les propostes per destinar 100.000 euros. Els responsables municipals han admès que hi va haver un error tant de l’àrea de participació com de la comissió tècnica que va donar validesa a una proposta inviable.

En els últims mesos, les regidories de Participació i d’Esports han negociat com hauria de ser el nou espai amb els responsables del Club Olímpic Farners. Hi haurà una recta perquè els menors i els joves puguin córrer i fer salts i llançaments. Els directius demanen que sigui un espai amb enllumenat, delimitat i que no hi puguin accedir els animals.

L’atletisme està guanyant adeptes a Santa Coloma: hi ha mig centenar de practicants d’entre 5 i 16 anys quan fa un any i mig n’hi havia una quinzena. La directiva s’ha queixat que s’hagués aprovat un projecte sense fonament. “Allò era llençar els diners”, indica un responsable. A més, expressen l’enuig per les reunions fetes amb més d’un regidor de l’equip de govern i les contradiccions i els retards a l’hora d’aclarir com se substituiria el projecte descartat de pista. Als Saioners, el consistori hi farà aviat una piscina d’estiu.

El gener del 2019 l’equip de govern va informar que la pista triada per 483 veïns –un 33,31% dels vots de la consulta– tindria quatre carrers de 180 metres de corda i un fossat. En els comptes del 2018, hi van participar 1.450 veïns (el 12,41% dels cens). Rere la pista, els veïns van demanar un equip de so municipal i que s’ampliés el bestiari popular amb una mulassa.

LA XIFRA

483
veïns
(un 33,31% dels vots) van triar el 2018 que es construís una pista d’atletisme a la zona esportiva dels Saioners.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona