Serveis

telecomunicacions

Flaçà fa un mes i mig que no té cobertura de mòbil

El robatori del fil de coure de l'antena de Movistar genera problemes al poble i a Sant Joan de Mollet

Els veïns fan una recollida de firmes indignats per la situació i no volen pagar

El municipi de Flaçà i el poble veí de Sant Joan de Mollet fa més d'un mes que s'han quedat sense cobertura de telefonia mòbil, bàsicament els clients de Movistar. L'inici dels problemes va ser el 17 de juny, quan uns lladres es van endur el fil de coure que aporta l'energia a l'antena de telefonia de l'empresa Movistar, situada al sector de la colònia del poble, en una zona boscosa.

Aquest fet ha provocat greus molèsties als veïns del poble que depenen del mòbil per poder treballar o comunicar-se. En la majoria de bars, la falta de cobertura és el principal tema de conversa entre els clients. Així ho confirma la Sònia, del bar El Toc, que reconeix: “A mi em suposa un problema, perquè tinc negoci i va fatal no disposar de cobertura”. Per això assegura que “tothom al poble està enfadat” i no dubta a confirma la seva idea que “demà mateix” se'n va a una altra companyia. Aquesta decisió és comuna als veïns que ahir vam poder consultar i gairebé tots garantien que canviarien de companyia de telefonia mòbil. Des d'un altre bar, Can Buxó, en Fèlix també es mostra contrariat per la situació. “Fa més d'un mes que no puc fer recàrregues de telèfons mòbils per la falta de cobertura”, assenyala. El seu malestar també està donat pel fet que la companyia “està cobrant per un servei que en realitat no t'està donant, perquè ells sí que t'envien la factura. Ja estem prou malament, perquè a sobre juguin amb la teva feina”.

Recollida de signatures

La indignació dels veïns ha fet que fa uns dies es comencessin a recollir signatures als comerços de Flaçà i Sant Joan de Mollet. Un dels impulsors de la recollida de signatures, Ricard Vaqué, recorda: “Aquesta situació no és la primera vegada que ens passa i volem que ens tornin els diners d'aquests dies que no l'hem pogut fer servir”. Per això, en els propers dies entraran les firmes reclamant millores al servei i que els abonin les quotes fixes.

Els taxistes, molestos

Un dels col·lectius més afectats és el dels taxistes, que necessiten el mòbil per a molts dels serveis. Així ho confirmen en Lluís Sagué i en Josep Buxó, que indiquen: “Encara gastem més, perquè les trucades no les rebem i quan rebem el missatge acabem trucant”. Recorden que la falta de comunicació els “fa perdre clients perquè molts truquen directament per fer el servei”. Sagué també explica que tenen una empresa de camions i que els és molt complicat fer la feina o poder localitzar els xofers. També és complicat comprar als comerços si no es pot pagar amb targeta.

LA XIFRA

170
és el nombre
de signatures que en les últimes setmanes han recollit per queixar-se de la cobertura de mòbil.

LA DATA

9.06.2010
va ser el dia
en què els lladres van robar el fil de coure i van deixar els dos municipis sense cobertura.

LA FRASE

La falta de cobertura ens fa perdre clients i encara gastem més perquè acabem trucant nosaltres”
Lluís Sagué
Taxista de flaçà

Quatre robatoris en l'últim any a l'antena

El malestar dels veïns també és causat perquè el robatori del fil de coure que acaba provocant els problemes de cobertura s'ha repetit reiteradament en l'últim any. El mateix alcalde, Josep Perich, admet que el robatori s'ha fet habitual i que el consistori “ha intentat intercedir perquè la companyia ho resolgués”. Els veïns critiquen que hagi passat un mes, quan habitualment en una setmana o deu dies s'arreglava. Ahir la companyia informava que s'havia resolt el problema, però la realitat era que persistia i ho reconeixia el mateix alcalde. Perich admet que la companyia li va advertir que si posaven vigilància instal·larien un alternador “però no tenim ni guàrdia municipal”. Uns dels més afectats són la gent gran que només disposa de mòbil. Ahir no va ser possible contactar amb la companyia Movistar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona