Infraestructures i serveis

Presenten als veïns el futur geriàtric de Llançà

El projecte preveu una residència de 46 persones i un centre de dia per a 30 usuaris amb possibilitats d’ampliació

El cost previst és d’uns 4,5 milions d’euros

El projecte del nou geriàtric i centre de dia Les Esplanes, a Llançà, planteja una residència amb una capacitat inicial de 46 persones (18 habitacions individuals i 14 de dobles), i possibles ampliacions posteriors fins a 82 o 91 places. Pel que fa al centre de dia, està previst que comenci a funcionar amb una capacitat de 30 persones i que es pugui anar ampliant fins a 50.

L’aspecte i els detalls d’aquest futur complex es presentaran públicament demà dissabte (18 h, a la Casa de Cultura), amb un acte a càrrec de l’equip redactor del projecte, MIBA Architects, dirigit pels arquitectes Laia Isern Ros i Toni Montes Boada. L’exposició del projecte quedarà oberta al públic fins al 30 de maig. El pressupost previst per a aquest conjunt és d’uns 4,5 milions d’euros i l’Ajuntament confia poder posar a concurs la seva construcció d’aquí a finals d’any o principis del 2022, de la mateixa manera que a continuació també se’n posarà a concurs la gestió.

L’edifici se situarà en una parcel·la cedida per l’Ajuntament de 11.131,94 m² a l’avinguda Antoni Margarits, entre els carrers Selva de Mar i Era, i la zona verda del pla especial les EsplanesEntre altres característiques, el projecte escollit aposta pel model bioclimàtic, reduint la demanda d’energia i d’aigua i minimitzant l’impacte ambiental dels materials, els processos constructius i la generació d’energia neta. Segons expliquen els arquitectes, el disseny de l’edifici, amb l’orientació i la disposició dels patis, la ventilació creuada i la vegetació, afavoreix que tingui una alta capacitat de dissipar la calor en els mesos càlids i també la capacitat d’obtenir guanys tèrmics durant els mesos freds. Alhora que es busca reduir al màxim la demanda d’energia de l’edifici, s’aposta per produir energia neta per mitjà de 204 plaques fotovoltaiques que han d’aportar 71,4kW de potència i la instal·lació d’una caldera de biomassa. L’aigua de la pluja s’emmagatzemarà en aljubs per al reg del jardí i omplir les cisternes dels inodors.

LA DATA

15.05.21
La presentació
del projecte serà a les 18 h a la Casa de Cultura de Llançà, on quedarà exposat fins a final de mes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona