Infraestructures i serveis

Els controladors d’accessos del Parc Güell faran vaga el 3 i 4 d’abril davant la situació “límit” que viuen

CCOO denuncia que l’empresa pública BSM “només mostra interès econòmic sense preocupar-se per la plantilla”

CCOO ha convocat els 60 controladors d’accessos del Parc Güell de Barcelona a una vaga el 3 i el 4 d’abril per les “situacions greus d’estrès, inseguretat i aïllament” que denuncien que pateix la plantilla.

El detonant ha sigut un canvi horari proposat per l’empresa pública BSM que farà que els empleats treballin 20 dies més l’any, però les males condicions “fa temps que s’allarguen”, alerta el sindicat.

Els treballadors han passat de controlar 1,7 hectàrees a 12 hectàrees quan es va reobrir el parc aquest juliol, però no s’ha contractat suficient plantilla per poder vigilar més terreny, segons CCOO, que afegeix que la manca de personal “afecta directament la seguretat dels treballadors que en alguns casos es veuen obligats a vigilar sols”.

Des de la reobertura del parc situat al vessant del turó del Carmel, “s’han incrementat les agressions” i les baixes per depressió i ansietat també han pujat, amb més de 10 treballadors que s’han demanat la baixa mèdica, explica el sindicat. Una problemàtica afegida que tenen els empleats que controlen les entrades del parc durant l’hivern és haver de treballar en llocs sense llum artificial durant les hores de foscor.

“La seguretat no depèn exclusivament de personal subcontractat ni de l’ús d’un walkie, sinó que cap persona treballadora es quedi sola o aïllada en el seu lloc de treball”, assegura l’organització sindical en un comunicat.

Ara, la direcció ha proposat un canvi d’horari que modifica les jornades de compensació i formació, cosa que implica treballar 20 dies més i que ha sigut el “detonant” de la vaga. “L’objectiu de l’empresa és no contractar i com que no contracten ha de sobrecarregar l’actual”, ha assegurat Fernando Delgado, delegat de FSC de CCOO.

El sindicat creu que l’empresa mercantil pública “només mostra interès econòmic sense preocupar-se” per la plantilla ni l’entorn, una manera de fer “no es pot permetre en un servei públic tan necessari per a la ciutadania en aquest temps de restriccions de la mobilitat i l’agrupació de persones”. “Hem arribat a un límit, la plantilla està cansada i no pot més”, ha afegit Delgado.

D’altra banda, l’organització sindical també denuncia el mal ús de la subcontractació al gran jardí amb elements arquitectònics d’Antoni Gaudí a través de Barna Porters, amb treballadors en condicions precàries i fent jornades de 12 o 13 hores.

La vaga, que s’allargarà de 7 h a les 21 h, podria fer-se més dies “si la situació no canvia i no s’assoleix el compromís d’incorporació de més personal operatiu, i delimitant clarament les funcions a realitzar pel personal de BSM”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona