Infraestructures i serveis

Una empresa pública durà la gestió de l’aigua de Maçanet

Una societat mercantil amb capital municipal assumirà el servei al nucli urbà i les urbanitzacions, en monopoli

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva ha fet el primer pas per crear una empresa pública que s’encarregui de la gestió del servei d’abastament d’aigua potable en règim de monopoli. És l’intent l’opció escollida per l’equip de govern, de Som Maçanet, ERC i el PSC, de sortir del laberint jurídic i administratiu d’un servei bàsic i que ara presten dues companyies: la concessionària Sorea i la societat Rec Madral.

El ple extraordinari de dijous va iniciar el camí cap a la nova empresa i la municipalització del servei d’aigua a Residencial Park, on treballa Rec Madral des de fa anys sense cap concessió. Un camió hi va dos cops a la setmana a causa de la mala qualitat de l’aigua.

La inclusió dels veïnats i urbanitzacions en una sola xarxa permetrà “tenir una tarifa conjunta i igual” per a tots els vilatans, destaca la memòria. L’equip de govern ha descartat adherir-se a un consorci públic a causa de les dificultats de tenir dades fefaents de Sorea i de Rec Madral sobre les xarxes.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Xavier Xarbau (ERC), explica que la fórmula triada permetrà que el benefici de l’activitat reverteixi en la xarxa, tenir informació de primera mà de les actuacions a fer i del servei que es presta i amortir la puja del preu de la taxa.

Sorea presta el servei al nucli urbà i als barris del Molí, Bellavista, Mas Altaba i Montbarbat. Ho fa amb pròrrogues d’una concessió caducada el 2011. L’intent de fer un nou concurs no va tirar endavant el 2014 per la impugnació de quatre empreses. Això va fer que el poble no hagi vist millorada la xarxa perquè Sorea va deixar d’invertir els 700.000 euros a què s’havia compromès si hi havia una nova concessió.

La memòria reconeix que l’Ajuntament haurà de fer una aportació de capital. A banda dels10 vots de l’equip de govern –6 de SOM, encapçalats per l’alcaldessa, Natàlia Figueras, 3 d’ERC i 1 del PSC–, Tots Som Poble i Demòcrates Independents de Maçanet (DIM) es van abstenir i Acord per Maçanet s’hi va oposar.

LA FRASE

Fer el pas per resoldre una qüestió de fa tants anys és una responsabilitat nostra
Xavier Xarbau
REGIDOR D’URBANISME (erc)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona