Infraestructures i serveis

Dutxa adaptada i municipal per a la gent gran de Parlavà

El municipi ha inclòs el nou servei al pavelló i l’ofereix a veïns amb problemes de mobilitat i que viuen sols

Poden anar-hi amb suport de treballadors socials i de familiars i els estalvia obres a casa

L’Ajuntament de Parlavà ha començat a oferir un servei de dutxa adaptada a l’edifici annex al pavelló –El Montori–, pensat per a la gent gran del poble que no té el bany prou ben condicionat per a problemes de mobilitat. L’alcalde, Quim Sabrià, explica que ja tenen un usuari, d’edat avançada, que en fa ús a hores concertades amb el suport dels treballadors socials de Creu Roja que tenen cura de la gent gran gràcies al conveni amb el Consell Comarcal.

Sabrià no espera que la demanda sigui gaire elevada i per ara obren les instal·lacions en hores concertades. Si calgués, però, no descarta arribar a articular horaris. Per l’alcalde, és “un incentiu perquè la gent gran no hagi d’anar-se’n de casa seva i del poble” pel fet d’haver de fer obres a casa seva per canviar la banyera o suprimir graons, sobretot quan viuen sols o tenen familiars lluny. L’altre objectiu paral·lel és prevenir accidents domèstics per caigudes.

L’actuació per condicionar la dutxa ha estat econòmica, però Sabrià explica que als nous lavabos del pavelló els sobrava espai i l’han encabit dins la mateixa cambra de bany per a persones amb discapacitats. L’alcalde creu que és una mesura senzilla, però innovadora, i que altres poblacions l’acabaran imitant.

Nova oferta de serveis

Els lavabos són només una petita porció dels 120 metres quadrats que ocupa el local social polivalent El Montori, que es va acabar a mitjan 2017 amb una inversió total de 183.765,45 euros i suport de la Diputació de Girona. Ha servit per completar i dinamitzar el pavelló amb serveis com el de biblioteca, de la qual Sabrià també fa un balanç positiu. La gestionen, per torns, voluntaris que han sortit entre els mateixos veïns del poble, amb un fons que han anat engrossint les donacions particulars. El local és modular i també s’hi fan xerrades, tallers i activitats. Ara també voldrien completar-lo amb un servei de bar.

LA XIFRA

183.765
euros
van invertir el municipi i la Diputació en el local social El Montori, on es presta el servei de dutxa adaptada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona