Infraestructures i serveis

Crítiques a la recollida selectiva de Banyoles

Sumem Banyoles reclama que es busqui urgentment un sistema alternatiu

El grup municipal Sumem Banyoles ha reclamat a l’equip de govern (JxCat, amb majoria absoluta) que s’incrementi el percentatge de la recollida selectiva d’escombraries, un objectiu –afirmen-–que només serà possible canviant el model, que a Banyoles és el dels contenidors tradicionals a la via pública.

En una carta adreçada a l’alcalde i al regidor de Medi Ambient, el regidor de Sumem Non Casadevall assenyala que el percentatge de la recollida selectiva a Banyoles no supera el 38% i recorda que la UE ha establert que aquest percentatge ha de ser del 55% el 2025 i del 65% al 2035. “Per responsabilitat –escriu Casadevall– no podem seguir de la mateixa manera, amb els contenidors saturats, amb part dels ciutadans insatisfets i no arribant als nivells recomanables de recollida selectiva”. Tot i que Sumem Banyoles no concreta quin hauria de ser el sistema alternatiu, en la carta s’assenyala el cas de Porqueres, on apliquen el porta a porta, amb què s’ha passat d’una recollida selectiva del 43% a una mitjana del 78%.

El regidor banyolí de Medi Ambient, Albert Tubert (que ahir encara no havia rebut la carta), explica que s’han donat un marge de dos anys per prendre una decisió. Durant aquest període –hi afegeix– es procurarà de millorar el servei de recollida, aprofitant que hi haurà un concurs pel canvi d’empresa concessionària. “El servei no ha estat del tot correcte i hi ha marge de millora”, assegura. A l’hora de decidir, l’Ajuntament tindrà en compte l’estudi que n’ha elaborat el Consell del Pla de l’Estany, l’ens que gestiona la recollida i la gestió dels residus a la comarca. Arran d’aquest estudi ja hi ha ajuntaments (com Fontcoberta i Sant Miquel de Campmajor) que a curt o mitjà termini canviaran el sistema de contenidors tradicionals pel porta a porta o per les zones de contenidors controlades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona