Infraestructures i serveis

Trablisa porta als jutjats la vaga dels vigilants dels controls l’aeroport del Prat perquè la considera il·legal

La companyia insta els treballadors a desconvocar l’aturada indefinida i a reprendre les negociacions

Trablisa, empresa adjudicatària dels controls de seguretat de l’aeroport del Prat, ha denunciat als jutjats la convocatòria de vaga indefinida que els treballadors tenen previst començar el 9 d’agost.

La companyia ha presentat un conflicte col·lectiu a la Generalitat i una demanda als jutjats socials de Barcelona perquè considera que l’aturada és il·legal i “trenca la bona fe negocial”. Segons la companyia, la vaga és “desproporcionada” perquè la direcció té voluntat de complir els compromisos laborals, i insta els treballadors a fer marxa enrere. Trablisa reclama que es desconvoqui la vaga com més aviat millor per “evitar la incertesa i els perjudicis” dels passatgers del Prat, dels treballadors i “de la imatge de Barcelona com a destí turístic”.

En un comunicat emès aquest dijous, Trablisa recorda que va assumir el servei de vigilància dels controls de seguretat de l’aeroport l’1 de juny del 2018, i afirma que “des del primer dia ha mantingut una actitud negociadora i propera amb el comitè d’empresa”, amb la intenció de “millorar el servei als ciutadans i alhora aconseguir les millors condicions possibles per als treballadors”.

La companyia considera “inacceptables” les demandes que ara planteja el comitè d’empresa, les quals interpreta que “trenquen el marc negociador” i suposen una “pressió” per acceptar unes condicions laborals “que no tenen res a veure amb les que Trablisa va resultar adjudicatària del servei”.

La petició i denúncia de Trablisa arriba el mateix dia que el Departament de Treball ha citat a l’empresa i als treballadors a una reunió per a aquest divendres. La intenció de la Generalitat és col·laborar en la mediació del conflicte laboral i evitar que se celebri la vaga. Així i tot, el comitè d’empresa ja ha dit que es mostra escèptic a tancar cap entesa “perquè s’estan incrementant les males relacions amb la companyia”. “Estem convençuts que l’empresa optarà per una via dura”, auguren els treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona