Infraestructures i serveis

Els robatoris de coure posen en perill la teleassistència

Garrigàs i Palau de Santa Eulàlia alerten de l’aïllament de la gent gran degut als llargs períodes sense línia de telèfon fix

Els alcaldes es reuniran amb l’operadora per reclamar solucions ràpides

En els últims dos mesos, els nombrosos robatoris de cable de coure han deixat sense telèfon fix àmplies zones de l’Alt Empordà entorn dels municipis de Palau de Santa Eulàlia, Garrigàs i fins a Borrassà. La problemàtica s’agreuja pel temps de resposta anormalment llarg de l’operadora telefònica per reposar les línies afectades, que deixen cada vegada les poblacions sense telèfon fix durant períodes d’una i fins i tot dues setmanes. Tot i l’ús generalitzat de la telefonia mòbil, l’absència del servei de telèfon fix suposa disfuncionaments importants als ajuntaments i consultoris mèdics; l’afectació més greu, però, és la dels dispositius de teleassistència a la gent gran que només funcionen a través del telèfon fix.

Sense alternatives

Els alcaldes dels pobles afectats es reuniran aquest mes de febrer a Barcelona amb la direcció de l’operadora de comunicacions per reclamar més rapidesa en el temps de reacció i solucions a llarg termini.

“Tenim molta població gran, dispersa en masos, que es queda sense teleassistència durant setmanes, és un problema greu i no tenim cap alternativa per respondre al patiment que això genera als afectats i les seves famílies. Sabem que l’operadora no en té la culpa, però no pot ser que tardin tant a restablir el servei”, diu l’alcaldessa de Garrigàs, Pilar Bosch.

Els terminis s’allarguen en part perquè un cop l’operadora ha subcontractat la reposició, les empreses es troben que no hi ha estoc de cable per substituir el que s’ha robat. “És un problema greu i que es repeteix. Parlem de línies en zones boscoses, sense cap manteniment, els robatoris es fan sempre als mateixos llocs; no s’entén per què no s’hi posa solució amb altres tecnologies”, hi afegeix Xavier Camps, alcalde de Palau de Santa Eulàlia. “Cal que accelerin la instal·lació de la fibra òptica, no pot ser que continuïn amb tecnologies que ja no són de la nostra època”, confirma Ferran Roquer, des de l’alcaldia de Borrassà, que també ha estat afectat per l’últim robatori d’aquest mes de gener: 600 metres de cable van desaparèixer vora la carretera GIV-5128 (entre Vilamalla i Borrassà). Al mes de desembre es van robar 300 metres més de la línia telefònica entre Sant Miquel de Fluvià, Palau de Santa Eulàlia i Garrigàs. Els Mossos d’Esquadra també confirmen un altre robatori de 950 metres de línia al desembre al terme de Camallera i en direcció a Sant Mori.

LES FRASES

Els llargs períodes sense línia de telèfon fix són un problema molt greu per a la teleassistència
Pilar Bosch
alcaldessa de Garrigàs
Es repeteix, sempre als mateixos llocs, no s’hi posen solucions ni plantegen tecnologies alternatives
Xavier Camps
alcalde de Palau de santa Eulàlia
Cal que accelerin el desplegament de la fibra, utilitzen tecnologies que ja no són d’aquest segle
Ferran Roquer
alcaldessa de borrassà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona