Infraestructures i serveis

societat

El TSJC rebutja aturar dilluns la sortida d’Acciona de l’ATLL

El Tribunal Superior de Justícia ha rebutjat aturar de forma cautelar la sortida d’Acciona de la gestió d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL), com havia demanat la companyia privada. En una interlocutòria, el tribunal assegura que el fet que encara no s’hagi acordat “el pagament de les quantitats resultants de la liquidació del contracte” no és una mesura suficient per aturar la sortida d’Acciona de l’ATLL. El jutge, per tant, abona que a partir de l’1 de gener del 2019 la Generalitat, per mitjà d’un nou ens públic, gestioni directament el servei d’aigua que abans feia ATLl igual, però amb la participació d’Acciona. Al seu torn, el govern va recordar ahir a la companyia privada que el càlcul del cost de liquidació era sensiblement superior a l’inicialment previst. La comissió liquidadora ha dut a terme un nou càlcul del cost de la liquidació aprovada el 6 de novembre. El rescabalament pujaria a 53,86 milions d’euros. D’aquests milions, 46 ja els ha abonat la companyia privada.

Per una altra banda, el Consell Comarcal d’Osona aprovarà al gener la creació de la primera empresa 100% pública de subministrament d’aigua a les llars. Un ple ha rebut ja el vistiplau dels ajuntaments del Brull, Sant Julià de Vilatorta, Balenyà, Sant Miquel de Balenyà, Sobremunt, Sant Vicenç de Torelló i Torelló. La gestió podria entrar en funcionament immediatament quan s’aprovi la delegació dels ajuntaments en l’entitat pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona