Infraestructures i serveis

L’ACA atorga 593.000 euros a la millora del control de l’aigua subministrada

Són un total de cinquanta ajuts a la demarcació de Girona

El Consell Comarcal de la Garrotxa rep la quantitat més important, de més de 130.000 euros

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) atorga 593.018 euros en una cinquantena d’ajuts a la demarcació de Girona per millorar el control dels cabals subministrats amb la instal·lació o millora dels comptadors d’aigua en alta. Així es donen ajuts a la implantació o adaptació dels sistemes de telecontrol i l’adquisició del programari de tractament de les dades, entre d’altres. La línia d’ajuts, explica l’ACA, també vol fomentar la gestió col·laborativa i mancomunada que els ens supramunicipals poder oferir als municipis. Com a exemple, la subvenció de 130.275 euros –la més alta a la demarcació–, per al Consell Comarcal de la Garrotxa per controlar els cabals de totes les captacions i tots els dipòsits d’onze municipis de la comarca, i integrarà les dades en un únic sistema de telecontrol que permetrà al Consell fer el seguiment dels cabals, detectar incidències i prestar un servei d’assistència tècnica.

Els municipis de la demarcació afavorits pels ajuts són una cinquantena, i també inclou els 57.813 euros per al consorci de la Costa Brava per a la instal·lació de cabalímetres als pous de l’ETAP de Lloret de Mar i Tossa de Mar i al pou A i sortida de l’ETAP de Roses. Altres ajuts de 15.000 euros són per als ajuntaments de Vilanant, de Vilobí d’Onyar, Sant Gregori, la Vall d’en Bas i Caldes de Malavella. Per sobre els 10.000 euros són beneficiats els ajuntaments de Canet d’Adri, la Vajol, Montagut i Oix, Palau de Santa Eulàlia, Riudarenes, Sant Martí de Llémena, Saus, Camallera i Llampaies, Vilamalla, Vilamaniscle, Hostalric i la Mancomunitat Intermunicipal d’Aigües i Serveis del Baix Empordà. Per sobre dels 5.000 euros d’ajuts, els beneficiats són Cabanelles, Avinyonet de Puigventós, Cantallops, Cervià de Ter, Colomers, Garrigàs, Gualta, Lladó, Navata, Tortellà, Ogassa i Olot.

Menys de 5.000 euros

Per sota els 5.000 euros, els ajuts que destina l’ACA són per als municipis d’Albanyà, Cabanes, Campelles, Castell-Platja d’Aro, Fornells de la Selva, la Bisbal d’Empordà, Peralada, Queralbs, Ripoll i Vilafant, que és el que rep l’ajut més baix, de 1.026 euros.

LES XIFRES

130.275
Euros
són per al Consell Comarcal de la Garrotxa, que és qui rep l’ajut més elevat d’aquesta partida.
15.000
euros
són per als municipis de Vilobí d’Onyar, Vilanant, Sant Gregori, la Vall d’en Bas i Caldes de Malavella.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona