La nova subestació elèctrica de Palafrugell funcionarà al juny i donarà servei a 42.000 usuaris

L'antic edifici passarà a ser de titularitat municipal

L'empresa Endesa, que és la responsable de la subestació de Palafrugell, la més important de la comarca del Baix Empordà, va explicar que amb la nova es millora tecnològicament i pot donar més potència per poder cobrir el servei de més clients, segons fonts del departament de premsa de l'entitat.

Les mateixes fonts van confirmar que en l'actualitat s'estan executant els treballs de l'estesa de la xarxa elèctrica de mitja tensió a 25 quilowatts des de la vella subestació a la nova. Abans, es va construir la nova subestació i la seva connexió en alta tensió, a través de línies de 110 quilowatts. La nova subestació estarà connectada a les altres dues subestacions de la comarca, la de Bellcaire d'Empordà i la de Vall-llobrega.

Un cop feta la connexió de la vella a la nova, que comportarà la connexió de la nova amb els seus clients, es podrà desconnectar l'actual i desmantellar-la, ja que actualment es troba dins el nucli urbà.

Empordanet

La nova subestació ha estat batejada amb el nom d'Empordanet en honor a la subcomarca literària immortalitzada per Josep Pla, natural d'aquest municipi. I amb la seva entrada en servei s'aconseguirà una millora de la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a 42.000 clients de la comarca, repartits, entre d'altres, pels municipis de Palafrugell, Begur, Torroella de Montgrí, Mont-ras, Vall-llobrega i la Bisbal d'Empordà.

L'actual seu és de principi del segle XX. La primera referència de l'edifici, que abans es trobava als afores de la vila, és de l'any 1917. I amb la nova seu, l'actual edifici d'oficines passarà a ser municipal, segons conveni urbanístic acordat amb el nou pla general del municipi. Com a contrapartida, Endesa aconsegueix a la finca uns 8.000 metres quadrats de sostre edificable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona