Infraestructures i serveis

Tecnologia per agilitzar tràmits, a Hostalric

L’Ajuntament d’Hostalric implementarà com a experiència pilot, els propers mesos, la tecnologia americana Blockchain, una aplicació que, segons el consistori hostalriquenc, ha de servir per fer segurs, “agilitzar i aportar transparència” als processos i tràmits entre l’Ajuntament i els ciutadans. El projecte s’executarà en dues fases: gestió de subvencions i sol·licitud de llicències d’obra major. D’aquesta manera, es preveu reduir la càrrega administrativa, reduir el temps de resposta als ciutadans i automatitzar i documentar tota la informació. Per dur a terme aquest repte, l’Ajuntament utilitzarà SafeXain, una plataforma de FlexVPC –de la mateixa Blockchain–, una eina per garantir la seguretat a l’hora de compartir documents i fer transaccions. El consistori coliderarà la implementació d’aquest programari amb la internacional tecnològica Accenture.

Pioners a Europa

Amb aquesta prova pilot, l’Ajuntament d’Hostalric esdevé pioner a Europa a l’hora d’utilitzar Blockchain en el marc d’equipaments de l’administració pública d’àmbit local –està molt més estès en l’àmbit privat. L’alcalde d’Hostalric, Josep Antoni Frias ha valorat molt positivament el fet que els propulsors d’aquest producte “pensessin en Hostalric per implementar aquesta tecnologia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia