Infraestructures i serveis

Municipal

L’oposició de Porqueres critica durament la recollida porta a porta

El PDeCAT considera que el nou sistema s’hauria d’haver decidit en un àmbit comarcal i alerta del “turisme d’escombraries” cap als municipis veïns

El grup del PDeCAT, a l’oposició de l’Ajuntament de Porqueres, ha criticat durament la recentment posada en marxa del sistema de recollida selectiva porta a porta al municipi. La seva portaveu, Susanna Bazan –que recalca que defensa el reciclatge–, considera un error que Porqueres hagi decidit el canvi de sistema de manera individual, en lloc d’esperar que es prengués una decisió en l’àmbit de tota la comarca.

La planta de triatge

La representant de l’oposició recorda que el Consell Comarcal del Pla de l’Estany està negociant la utilització de la futura planta de triatge de Sant Jaume de Llierca (Garrotxa), cosa que farà innecessari –assegura– el triatge en origen. Un altre aspecte que Bazan critica del porta a porta és el fet que –segons diu– hi ha veïns que no estan disposats a usar aquest sistema i, com que s’han retirat els contenidors, decideixen portar les bosses d’escombraries als municipis veïns (“turisme d’escombraries”), com ara Cornellà del Terri i Banyoles. “Sé que hi ha famílies que ja ho estan fent i caldrà veure les xifres de les quantitats recollides a Banyoles o Cornellà d’aquí a un temps i el cost de més que els suposarà, perquè segur que augmenten”, ha manifestat a aquest diari. A Cornellà del Terri, però, de moment no els consta que estigui passant, segons l’alcalde, Salvador Coll.

LA FRASE

Caldrà veure les deixalles recollides a Banyoles i Cornellà d’aquí a un temps, que segur que augmenten
Susanna Bazan
PORTAVEU DEL PDECAT

“El balanç és positiu”

El porta a porta, gestionat pel Consell Comarcal del Pla de l’Estany, es va posar en marxa als sectors urbans de Porqueres (també en un carrer de Camós) divendres de la setmana passada. Els camions passen per 1.600 domicilis, als quals l’Ajuntament ha proveït dels cubells per a cadascun dels materials. Les 200 llars en què no s’aplica el porta a porta –perquè estan situats en llocs dispersos– han de continuar fent servir els contenidors de la recollida selectiva, que ara estan tancats als usuaris en general i que només poden usar els veïns autoritzats.

“De moment, el balanç és positiu”, ha manifestat l’alcalde, Francesc Castañer (IdP-ERC), que ha reconegut que hi ha diverses qüestions a millorar. “És normal, ja sabíem que en les primeres setmanes detectaríem defectes, que anirem solucionant”, ha explicat. Precisament ahir l’Ajuntament, el Consell Comarcal i l’empresa concessionària de la recollida es van reunir per avaluar la primera setmana del nou servei. Castañer, però, nega que hi hagi el “turisme d’escombraries” que assenyala el PDeCAT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona