Infraestructures i serveis

municipal

recollida selectiva

La recollida porta a porta al Pla de l’Estany comença a Porqueres i Camós

Uns 1.700 habitatges s’incorporen al nou sistema, amb el qual es pretén reciclar el 70% de les deixalles domèstiques generades als dos municipis

Les llargues cues de dissabte i d’ahir per recollir els cubells, així com l’assistència massiva de veïns a les reunions informatives que s’han convocat els darrers mesos, han omplert d’optimisme l’Ajuntament de Porqueres pel que fa a la implantació, a partir de divendres, del sistema de recollida selectiva d’escombraries porta a porta.

Exportable

Es tracta d’una aposta estratègica forta i d’un repte logístic d’envergadura. En aquest municipi, el porta a porta s’aplicarà a 1.600 habitatges (els situats a les zones urbanes) i tan sols en quedaran uns 200 que continuaran duent les deixalles a les àrees dels contenidors. Aquestes, però, seran accessibles només per als usuaris autoritzats. Una part de Camós (la més pròxima a la zona urbana de Porqueres) també es passa a aquest sistema. En aquest municipi, els afectats són un centenar de llars. De la gestió se’n cuidarà el Consell Comarcal –és el responsable de la recollida normal a tot el Pla de l’Estany–, que està pensant a ampliar el porta a porta a altres municipis si l’experiència d’aquests dos és satisfactòria.

Reciclatge i estalvi

Representants dels ajuntaments i de l’ens comarcal van presentar el desplegament ahir a la premsa. El regidor de Medi Ambient de Porqueres, Jordi Burch, va assenyalar que l’objectiu a mitjà termini és arribar al 70% de deixalles seleccionades (ara s’està al 35%). L’alcalde Porqueres, Francesc Castañer, va assegurar que sobre la marxa s’aniran modificant els aspectes millorables de la recollida (per exemple, hi ha dubtes sobre la recollida del residu verd), mentre que el de Camós, Josep Jordi, va posar l’accent en l’estalvi econòmic que suposa el porta a porta, tenint en compte l’encariment de la taxa que es paga per utilitzar l’abocador. Per la seva banda, el president comarcal, Jordi Xargay, va fer una crida als veïns perquè s’impliquin en el porta a porta.

LA FRASE

No és un sistema tancat, l’anirem adaptant a les necessitats que vagin sorgint
Francesc Castañer
ALCALDE DE PORQUERES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona