Infraestructures i serveis

La Generalitat inicia la retirada de la concessió d’Igualada a Monbus

El Departament de Territori ha completat una auditoria del servei que ha acabat detectant entre sis i vuit infraccions greus

El procés es farà a principi del 2018

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va anunciar ahir que la Generalitat iniciarà els tràmits, el primer trimestre del 2018, per obrir un expedient de caducitat de la concessió de la línia de bus entre Igualada i Barcelona a la companyia Monbus Hispano Igualadina.

El mateix Font va comunicar la decisió ahir durant una reunió amb els alcaldes d’Igualada, Castellolí, el Bruc i Abrera, poblacions a les quals dona servei la línia, que té prop d’un milió de viatgers cada any.

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha estat l’ens encarregat d’efectuar en els darrers mesos l’auditoria, que era “l’última oportunitat” que s’havia donat a Monbus “per respondre a les expectatives del servei”, segons Font.

L’auditoria ha suposat l’obertura d’entre sis i vuit expedients greus d’incompliment del servei per part de la concessionària, que se sumen a setze expedients més que l’empresa ja tenia oberts. Segons Font, l’auditoria ha comprovat, entre d’altres, que un 8% de les parades que haurien de fer els busos no es fan, que un 12% de les inspeccions dels vehicles són desfavorables, o que la companyia fa canvis d’horaris “unilaterals” sense informar-ne els usuaris.

Per poder procedir a la caducitat d’una concessió cal que hi hagi set expedients per infraccions greus en un any, un fet que “es complirà”, segons Ricard Font. A partir de l’obertura d’aquest expedient s’obrirà un període d’uns tres o quatre mesos en què l’empresa concessionària podrà presentar al·legacions. Al final, serà la comissió jurídica assessora de la Generalitat la que validi l’expedient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona