Infraestructures i serveis

Mobilitat

Implementaran el servei de transport a demanda al Baix Berguedà

El reforç d’aquest model de transport localitzat permetrà una ampliació de les connexions de les poblacions del sud de la comarca amb la capital

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va presentar ahir les millores de transport públic a la comarca del Berguedà. Acompanyat del president del Consell Comarcal, David Font, el conseller va fer l’anunci celebrant la bona resposta que han tingut fins ara totes les millores en transport públic que el govern ha aplicat els darrers anys, especialment des que la comarca es va integrar al sistema tarifari integrat. Posteriorment, es va reunir amb els alcaldes i membres del Consell per fer-los coneixedors de les proposta, a més de recollir les peticions dels diferents municipis berguedans.

La proposta de la conselleria consisteix a ampliar el servei de transport a demanda que ja funciona a tretze municipis de l’Alt Berguedà, on les dades del 2016 indiquen que 1.054 viatgers en van fer ús. Així doncs, es pretén posar en funcionament al Baix Berguedà sis rutes, de les quals es beneficiaran les poblacions de Santa Maria de Merlès, Puig-reig, l’Espunyola, Montclar, Casserres, Serrateix, Viver, Gironella, Montmajor, Avià, la Quar, Sagàs, Olvan, Navàs i Berga.

Connectar les poblacions

El sistema de transport a demanda funciona amb una trucada telefònica prèvia. Cada servei té un recorregut i horaris prefixats, amb oferta de dilluns a divendres feiners. Segons el conseller, el sistema permet aconseguir una “capil·laritat” de transport que es tradueix en “equilibri territorial”

El conseller va recordar, en aquest sentit, l’obligació del govern de garantir l’accés de tots els ciutadans a serveis bàsics com ara els d’administració i els centres assistencials, que en comarques amb poca demografia com el Berguedà se situen només a la capital.

Inversió a la comarca

Rull va aprofitar la visita per anunciar que la Generalitat construirà una planta de tractament de residus al Berguedà de cara l’any 2019. El conseller va afirmar que ja han encarregat el projecte executiu i esperen tenir un emplaçament abans del 31 de desembre d’aquest any.

La noticia coincideix amb la posada a licitació del projecte d’adequació de l’abocador de Berga per afrontar la desena fase d’explotació que va fer el Consell Comarcal. L’operació té un pressupost base de 571.246,63 euros.

El president del Consell Comarcal, David Font, va manifestar que el Berguedà ha d’implicar-se més amb l’objectiu de millorar les males dades en matèria de reciclatge i que espera que les novetats siguin un al·licient.

Es reforcen les línies a Barcelona

El conseller Rull va aprofitar per fer balanç del creixement de l’ús de la connexió entre el Berguedà i la capital catalana. Des que la comarca es va integrar com a setena corona de l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona l’any 2014, el nombre de validacions entre l’any 2013 i el 2016 han augmentat un 109%, passant de les 38.999 el 2013 a les 81.447 l’any passat. De fet, fins al mes de maig d’aquest 2017, s’han fet 82.408 validacions, motiu pel qual s’espera un nou augment significatiu d’usuaris.

L’increment de la demanda s’ha traduït en ampliacions que ja s’han efectuat i s’efectuaran pròximament per al corredor entre Berguedà i Barcelona. A més de doblar i fins i tot triplicar algunes expedicions d’alta freqüència, des del juny funciona una nova expedició i a partir de l’1 de setembre, a més, s’oferiran dues anades i tornades més que ampliaran la connexió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona