Infraestructures i serveis

Els veïns de Sant Martí de Tous desisteixen del servei de bus i faran servir taxis

La línia de Monbus Hispano Igualadina acumula queixes per incompliments

Els veïns compartiran taxis de gran format per anar i tornar d'Igualada

Els veïns de Sant Martí de Tous estan farts del servei de la línia que explota l'empresa Monbus Hispano Igualadina entre Igualada i Santa Coloma de Queralt. Aquesta línia, que té parada al municipi, té tres expedicions en direcció a Igualada i dues més en direcció a Santa Coloma. Però com passa en altres línies que explota la mateixa companyia, hi ha busos que no passen, horaris que no es compleixen i vehicles amb deficiències.

L'alcalde del municipi, David Alquézar, lamenta que “és un problema crònic” degut a “una problemàtica gestió” per part de la companyia que ha acabat derivant en uns horaris “que no són útils per als veïns”. Malgrat que han demanat al Departament de Territori un seguiment més estricte i li han traslladat les seves queixes, “no millorem”, assegura el batlle.

Una quarantena de veïns van demanar explicacions a l'Ajuntament i es va organitzar una trobada informativa en què es van exposar les queixes dels usuaris i es van explorar possibles solucions. Entre aquestes, els veïns que utilitzen regularment el servei van apostar per fer servir taxis de gran format de forma compartida. Un servei que seria a demanda dels veïns i que compartirien per tal de tenir un cost més baix per trajecte cap a Igualada, que seria d'uns 2 euros. Arran d'aquesta iniciativa, l'Ajuntament de Sant Martí de Tous està elaborant una ordenança per al servei de taxis –que no existia fins ara al municipi– per tal que es pugui concedir una llicència que doni servei als veïns que no vulguin fer servir l'autobús. L'alcalde del municipi lamenta que les administracions “no tinguin fórmules per avaluar de forma continuada els serveis de les concessions” i que s'acabin produint aquestes irregularitats en els serveis.

Queixes en altres línies

El servei de la companyia Monbus Hispano Igualadina acumula queixes dels usuaris en altres línies, com ara les que comuniquen Igualada, Manresa i Vilafranca del Penedès amb Barcelona. En el cas d'Igualada, el Departament de Territori va anunciar que encarregaria una auditoria externa del servei. El govern considera aquesta auditoria com la darrera oportunitat que dona a l'empresa per millorar el servei.

LA XIFRA

8-9
places
tindrà el servei de taxi que s'implantarà aviat al municipi de Sant Martí de Tous.

LA FRASE

No es pot entendre que l'administració no tingui fórmules per avaluar les concessions
David Alquézar
ALCALDE DE SANT MARTÍ DE TOUS

Queixes sobre el servei en altres línies

El servei de la companyia Monbus Hispano Igualadina acumula queixes dels usuaris en altres línies, com les que comuniquen Igualada, Manresa i Vilafranca del Penedès amb Barcelona. En el cas d'Igualada, el Departament de Territori va anunciar que encarregaria una auditoria externa del servei. Des del govern es considera aquesta auditoria com la darrera oportunitat donada a l'empresa per millorar el servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona