Infraestructures i serveis

Infraestructures

Milloraran l'accés a deu estacions de tren de la demarcació

Les obres inclouen passos inferiors adaptats a persones amb mobilitat reduïda i la prolongació d'andanes

Adif ha posat a licitació un contracte de serveis per un import de 303.710 euros (IVA inclòs) per a la redacció de projectes constructius per a l'execució d'obres de millora en deu estacions de tren de la demarcació.

Fornells de la Selva, Celrà, Camallera, Sant Miquel de Fluvià Vilamalla i Colera són les sis estacions de tren que tindran passos inferiors adaptats a persones amb mobilitat reduïda i en les quals es prolongaran les andanes fins a 200 metres. D'altra banda, en les estacions de Riudellots de la Selva, Bordils-Juià, Vilamalla i Colera es preveu només la construcció de passos inferiors adaptats.

Segons Adif, l'objectiu és garantir la plena accessibilitat per les instal·lacions i un accés més còmode als diferents tipus de tren que tenen parada comercial en aquestes estacions, augmentant els estàndards de confort i seguretat per als usuaris.

Amb la posada a licitació del contracte es podran definir les solucions tècniques per a cada actuació en la prolongació de les andanes, en l'estructura, en els accessos, en la il·luminació, en el drenatge, en el sanejament, en les proteccions, en les rampes adaptades dels passos inferiors, en les possibles afeccions a les instal·lacions ferroviàries i en la circulació de trens, la reposició del paviment, l'eliminació dels passos entre les andanes existents i els mètodes constructius a seguir. A més, Adif assenyala que les actuacions podran ser cofinançades pel Mecanisme Connectar Europa (CEF).

La demanda de millores a la xarxa de tren gironina ha estat constant per part dels usuaris i de les administracions. Així, per exemple, al maig la Diputació de Girona va aprovar per unanimitat una moció en què reclamava un pla de millores a les estacions de tren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona