Medi ambient

Territori

Una empresa estudia el reciclatge al Berguedà per desplegar-hi el porta a porta

Analitza el volum de residus que produeixen els comerços que optaran pel nou sistema de recollida

Al 2018 es començarà a implantar a l’Alt Berguedà

L’empresa Spora començarà a finals d’aquesta setmana un estudi de les necessitats dels comerços i dels blocs de pisos dels municipis que volen desplegar el sistema del porta a porta. En concret, són Bagà, Guardiola de Berguedà, la Pobla de Lillet, Sant Julià de Cerdanyola, Cercs Berga, Avià, Gironella, Olvan, Puig-reig i Casserres.

Segons ha explicat a aquest diari el conseller comarcal de Medi Ambient, Francesc Xavier Francàs, els analistes faran diverses visites als municipis esmentats amb l’objectiu d’afinar l’estudi del porta a porta que ja ha fet el Consell els darrers mesos. “Cal un estudi més detallat per saber quin volum de residus produeix cada comerç”, ha dit Francàs.

Cada establiment i cada bloc de pisos disposarà d’un bujol, que serà més o menys gran en funció dels residus que produeixi l’edifici. En concret, els cubells seran de 30, 80 i 120 quilos i l’estudi marcarà quin es proporciona a cada lloc.

El calendari

Segons el conseller, l’anàlisi dels onze municipis ha d’estar enllestit d’aquí a cinc setmanes. El següent pas serà el desplegament del sistema als quatre municipis del nord de la comarca que faran el porta a porta (Bagà, Guardiola, la Pobla de Lillet i Sant Julià de Cerdanyola). Aquesta primera experiència, ha dit Francàs, servirà per “detectar possibles coses a millorar” amb vista al futur desplegament per la resta de municipis de la comarca que vulguin aquest sistema de recollida. En principi, segons Francàs, el sistema es posarà en marxa al llarg del 2018 en tots els municipis que l’hagin demanat.

A la cua del reciclatge

El Berguedà és una de les comarques que menys recicla de la demarcació i, fins i tot, del país. Entre les comarques centrals, només l’Anoia és per sota, segons les darreres dades de la Generalitat.

LA XIFRA

11
municipis del Berguedà
han expressat el desig d’implantar el sistema del porta a porta per recollir els residus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia