Medi ambient

Gironella aprova pagar menys si es recicla més

L’Ajuntament de Gironella apuja la taxa de residus domèstics fins als 113,90 euros per equiparar-la a la taxa comarcal. També hi ha increments en la resta de grups contribuents i se’n crea un de nou que fa referència als comerços superiors als 500 m². Malgrat tot, el consistori assegura que cap contribuent notarà l’augment en el rebut si recicla millor, ja que la pujada quedaria compensada amb un descompte de la taxa anual.

En concret, l’Ajuntament oferirà una bonificació del 5% sobre els rebuts del 2018 si s’aconsegueix situar la recollida selectiva per sobre de la mitjana comarcal. Aquest descompte se sumarà als ja previstos pel que fa a l’ús de la deixalleria mòbil i que oscil·len entre el 5% i el 18% en funció del grau d’utilització del servei.

Ara mateix, Gironella està per sota de la mitjana comarcal de recollida selectiva. Malgrat tot, el govern confia que, si se segueix la política impulsada des del Consell Comarcal basada a agrupar els contenidors en illes de reciclatge, la posició s’invertirà.

De fet, les dades provisionals d’aquest 2017 ja marquen un canvi de tendència: els residus dipositats a l’abocador comarcal van a la baixa, mentre que la recollida orgànica i la selectiva creixen per sobre del 7%. El consistori creu que les millores també es deuen al servei de deixalleria mòbil, que facilita les coses als vilatans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona