Medi ambient

Territori

L’estiu deixa 6,5 hectàrees cremades a Girona

La campanya forestal acaba amb més sortides dels bombers i menys superfície afectada

Creix la preocupació per negligències i focs intencionats

La campanya forestal, compresa entre el 15 de juny i el 15 de setembre, s’ha tancat amb un total de 6,5 hectàrees (ha) cremades a les comarques gironines; 4,5 de les quals, forestals. La superfície total cremada és molt inferior a la registrada l’any passat, que va ser de 232 ha. No obstant això, els bombers van haver de fer més sortides durant aquest període, amb un total de 283 –113 per vegetació urbana, 90 per vegetació forestal i 80 per vegetació agrícola–. Durant el balanç de la campanya forestal d’aquest estiu, els representants del Departament d’Interior i d’Agricultura van mostrar, però, la seva preocupació pel fet que un 22,7% dels incendis han estat intencionats –sobretot a la zona de Vilopriu i Cabanelles– i que una altra bona part també són conseqüència de negligències, com ho és el llançament de burilles des dels cotxes. En aquest sentit, des dels dos departaments es va insistir en la necessitat de prendre consciència del risc i, per exemple, des de bombers van recordar el cas també dels fanalets voladors que han agafat popularitat i que suposen un gran risc s’enlairin on s’enlairin.

Tot i el final de la campanya forestal, el govern va explicar que continua treballant en la gestió i la prevenció dels incendis, com ara, amb l’impuls de les franges de protecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia