Infraestructures

Veuen necessari consultar sobre el port a Tossa

Per l'alcaldessa, Gisela Saladich, el projecte es coneixerà si es fa la votació

L'alcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladich (Tossa Unida), considera indispensable que l'Ajuntament organitzi una consulta ciutadana sobre el projecte de construir un port esportiu darrere es Codolar. “Hi ha d'haver un debat, i l'única manera és organitzar la consulta.”

Saladich governa amb majoria absoluta (amb el suport de la regidora d'ERC, Núria Serra). En el sisè punt de l'ordre del dia del ple d'avui al vespre (a 2/4 de 9), el consistori hauria d'aprovar “la convocatòria, si s'escau, del procés de participació ciutadana” que podria acabar en una modificació puntual del POUM i l'execució del projecte del port. “Demà [per avui] obrim un procés en què hi haurà una comissió que decidirà quina pregunta es fa i quin percentatge de participació hi hauria d'haver per ser considerada, entre altres aspectes”, assenyala Saladich, alcaldessa des del 2011.

“A favor i en contra”

Saladich considera que s'han de conèixer totes les opinions, cosa que només veu possible si hi ha la consulta a la ciutadania. “Hi ha d'haver debat, i hi han de participar tant els que hi estan a favor com els que hi estan en contra”, assenyala l'alcaldessa, que és alhora l'única representant del grup Independents de la Selva a la Diputació de Girona.

Saladich ha reconegut que ha parlat recentment amb els impulsors del projecte. Diu que, en termes generals, és el mateix que el 2012, que incloïa, entre d'altres coses, un port de 33.046 m² de superfície darrere es Codolar, amb 396 amarradors, magatzems, locals comercials i aparcament per a 400 vehicles. Saladich diu que els ideòlegs del port li han confirmat que volen llogar un local i exposar-hi els detalls dels seus plans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona