Infraestructures

Invertiran 4,3 milions en un tram de l'N-141e a Bescanó

El govern redreçarà el revolt de la Pilastra i ampliarà dos metres el vial per guanyar en seguretat

El conseller Josep Rull avança que enllaçaran la carretera amb la C-25 a Anglès a partir del 2018

La Generalitat va anunciar ahir a Girona que invertirà 4,3 milions d'euros en l'N-141e, que recorre les comarques del Gironès, la Selva i la Garrotxa. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va explicar que el govern redreçarà el revolt del tram de la Pilastra (Bescanó) i hi ampliarà més de dos metres el vial per guanyar en seguretat –dels 6-6,5 metres actuals fins als 9 previstos.

El departament va informar ahir al vespre que el tram d'actuació a Bescanó afecta un tram d'1,8 quilòmetres, des de la primera intersecció de Montfullà fins al giratori d'entrada a Bescanó. A banda de l'eixamplament, hi haurà dos vorals d'un metre cadascun. A més, s'adequarà “una franja central zebrada de 60 centímetres que reforçarà la separació de sentits i cunetes formigonades”.

Rull va explicar que, tot i la limitació que puguin suposar els pressupostos prorrogats del govern, el seu departament prioritza la seguretat, la congestió de la via on es vol intervenir –entre 8.500 i 13.500 vehicles diaris a l'N-141e– i que el retorn econòmic i social sigui elevat. “Hem de facilitar que hi hagi empreses que s'estableixin [al Ter Brugent] i creïn llocs de treball.”

A banda de les obres de la Pilastra, que s'haurien de fer l'any que ve, Rull va avançar el projecte del govern per fer una variant a Anglès. L'obra, valorada en 29 milions d'euros, serviria per connectar l'N-141e amb la C-25 (eix Transversal), cosa que faria desviar camions del centre del municipi.

Alcaldes i regidors

Rull va fer aquestes explicacions després de la reunió de gairebé una hora amb alcaldes i regidors de les poblacions per on passa l'N-141 o de municipis que es podrien veure afectats per traçats de futures variants: Bescanó, Salt, Vilablareix, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Anglès, la Cellera de Ter, Amer, les Planes d'Hostoles i Sant Feliu de Pallerols. Els alcaldes reunits a la sala de juntes de la seu de la Generalitat a Girona van ser Pere Lluís Garcia (Bescanó), Marc Garcia (Sant Julià del Llor), Àstrid Desset (Anglès), David Sarsanedas (la Cellera), Maria Rosa Vila (Amer), Eduard Llorà (les Planes) i Joan Casas (Sant Feliu).

En la reunió d'ahir a Girona Rull va estar acompanyat pel secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font; el delegat del govern, Eudald Casadesús, i el president de la Diputació de Girona, Pere Vila (CDC), entre altres.

LES FRASES

Les obres permetran eixamplar la carretera [a la Pilastra] per la banda de la muntanya
Josep Rull
Conseller de territori i sostenibilitat de la generalitat
Les obres a la Pilastra seran una solució definitiva als accidents. Això és el més important
Pere Lluís Garcia
alcalde de bescanó (CDC)
La seguretat del carrer Indústria, la principal artèria del poble, millorarà quan es faci la variant
Àstrid Desset
alcaldessa d'anglès (CDC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona