Infraestructures

Endesa renova una línia elèctrica a l'Escala

Endesa ha acabat els treballs de renovació tecnològica d'una línia elèctrica a l'Escala, que, segons la companyia, millorarà la qualitat i la continuïtat del servei a gairebé 7.000 clients d'aquest municipi i del de Bellcaire d'Empordà. Per altra banda, també s'ha dut a terme la instal·lació de proteccions per a l'avifauna per salvaguardar les aus de l'entorn.

L'actuació ha consistit, per una part, en la substitució de sis antics suports de fusta per tres de nous de metàl·lics i amb aïllament polimèric. Aquests nous elements introduïts són fabricats a partir d'un compost fet a base de fibra de vidre i silicona, i aporten avantatges significatius respecte dels anteriors: tenen un pes més lleuger i una major resistència a les inclemències meteorològiques, com ara la calamarsa, les pedregades, les descàrregues de llamps, o al vandalisme, com per exemple els trets dels caçadors.

Per altra banda, en ser una línia elèctrica situada dins una zona protegida, les torres s'han pintat de color gris, com especifica la normativa del parc natural. Un color apagat per evitar que els ocells s'enlluernin amb la brillantor de les torres elèctriques i, de retruc, per reduir i minimitzar l'impacte visual en el seu entorn. A més, s'han instal·lat proteccions per a l'avifauna als aïlladors i als ponts, per evitar descàrregues elèctrica a les aus. A part de la repercussió mediambiental, aquesta actuació millora la qualitat del servei de tots els clients de la línia en fer-la més segura, ja que, segons la companyia, amb la realització d'aquests treballs els clients no han de suportar desconnexions de la línia i veuen millorat el subministrament. Les reformes, que han suposat una inversió de 14.000 euros, aportats íntegrament per la companyia, s'inclouen en els plans de manteniment de les instal·lacions amb els quals Endesa vetlla per mantenir i millorar un servei de qualitat als seus clients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona