Infraestructures

Tall històric de l'N-340

Centenars de persones convocades pels alcaldes tallen la carretera des d'Alcanar fins al Vendrell per exigir la gratuïtat de l'AP-7

Tall històric ahir al migdia a l'N-340 des d'Alcanar fins al Vendrell per reclamar la gratuïtat de l'autopista AP-7 com a solució definitiva a la sinistralitat i als col·lapses que presenta aquesta carretera, competència de l'Estat. En plena operació sortida de Setmana Santa, centenars de persones convocades pels alcaldes de l'Ebre, del Pacte de Berà, entitats del moviment veïnal i agrupacions de transportistes van tallar el trànsit a l'N-340 al Vendrell (Baix Penedès), al Perelló (Baix Ebre) i a les Cases d'Alcanar (Montsià), i van provocar cues quilomètriques. A més, quatre marxes lentes de camions van circular simultàniament per l'autopista i per la carretera. Els alcaldes esperen que el lema de la mobilització, Prou morts! N-340 solucions Ja! Prou peatges, arribi a Madrid. L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va manifestar que la gratuïtat de l'AP-7 es podria aplicar de manera immediata i que només depèn de la voluntat política del govern de Madrid, i va advertir que, si la situació continua igual, es faran més mobilitzacions.

Sota la pluja

La pluja va donar una treva a les més de 300 persones que es van concentrar al Vendrell. Liderats pels alcaldes del Pacte de Berà, i amb el suport del delegat del govern a Tarragona, els manifestants van bloquejar durant gairebé una hora la rotonda d'enllaç entre l'N-340 i les autopistes AP-7 i C-32. Els participants van denunciar que la situació s'agreuja especialment a l'estiu, coincidint amb la temporada turística. A més, cap a la una, una vintena de camions van rellevar els manifestants i van iniciar una marxa lenta entre el Vendrell i Vilafranca. A diferència del Vendrell, la mobilització al Perelló va anar acompanyada d'un ruixat que va caure amb força en alguns moments del tall de trànsit a la nova rotonda de l'N-340, on es van concentrar veïns dels municipis de l'Ebre i els seus alcaldes.

El territori, unit

L'alcalde del Perelló, Ferran Cid, va assenyalar que l'objectiu de la protesta és demostrar a Madrid que el territori està unit i decidit a eradicar la sinistralitat a l'N-340. Per la presidenta del Consell Comarcal del Montsià i regidora d'Alcanar, Carme Navarro, la mobilització també pretenia “posar de manifest el rebuig al silenci de les administracions estatals”, que fins ara només ha respost a les queixes sobre la sinistralitat de la via projectant onze rotondes al tram d'Alcanar fins a l'Hospitalet de l'Infant. “Les han aplicat perquè és el més econòmic”, s'ha queixat Cid, que no vol entrar en polèmica sobre “rotondes o autovies” perquè considera que la solució immediata és l'aixecament de barreres a l'autopista AP-7. Les rotondes projectades sí que milloren els accessos a alguns municipis, però no han resolt la sinistralitat, va denunciar l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa, que va dir que “les rotondes són una millora, sempre que l'autopista sigui gratuïta”. La mobilització al Perelló va començar amb un minut de silenci per totes les víctimes d'accidents a l'N-340, va continuar amb els crits dels manifestants per una autopista gratuïta i va acabar amb els clàxons d'una caravana de camions en marxa lenta en diferents punts de la carretera i l'autopista i en els dos sentits de la circulació.

LES FRASES

La gratuïtat de l'AP-7 es pot aplicar de manera immediata; només depèn de la voluntat política
Martí Carnicer
ALCALDE DEL VENDRELL
Amb aquesta mobilització volem demostrar que el territori està unit i decidit
Ferran Cid
ALCALDE DEL PERELLÓ
Les rotondes són una millora per als municipis sempre que l'autopista sigui gratuïta
Francesc Arasa
Alcalde de l'Ampolla


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona