Infraestructures

El ple de Lloret tombarà dilluns la consulta de la C-32

Els grups de CDC i ERC, al govern, i el Millor, el PSC i el PP acorden donar el vistiplau al ramal amb el vial fins a Canyelles i desconvocar la consulta

Aturem la C-32 convoca concentracions als plens

El ple de Lloret de Mar tombarà, molt probablement, la consulta ciutadana sobre l'allargament de la C-32, que es va aprovar al ple, juntament amb la petició de la moratòria d'inici de les obres. Així ho han pactat els grups de CDC, el Millor, el PSC, ERC i el PP, que proposen considerar la “ronda de la Costa Brava sud” una infraestructura “irrenunciable” i instar el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a executar la prolongació de la C-32 de Blanes a Lloret i fer els passos pertinents “per iniciar la segona fase”, que ha de ser el tram que acabaria a Canyelles.

La proposta (de la qual només queden fora Ciutadans, ICV-EUiA i En Lloret Sí Se Puede) la va revelar ahir el regidor d'ICV-EUiA de Lloret Xavier Rodríguez Pacios en una convocatòria de premsa de la plataforma Aturem la C-32 a Blanes, que va fer una crida a la ciutadania a concentrar-se en els plens de Lloret de Mar i Blanes (que es faran dilluns i dimarts de la setmana vinent) per manifestar el seu rebuig al que consideren un “atac a la sobirania dels pobles de Lloret i Blanes” i un “escàndol democràtic”.

La indignació és causada per l'anunci –per sorpresa– de dijous passat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que les obres d'inici del ramal de la C-32 entre Tordera i Lloret començaran el maig de l'any vinent. Aquest anunci converteix en paper mullat la consulta popular aprovada en els plens de Lloret i Blanes, que havien de mostrar el seu acord o desacord amb el projecte. Els plens havien acordat la moratòria del projecte mentre la ciutadania no es pronunciés.

Ahir els membres d'Aturem la C-32 (que van omplir la sala on van fer pública la seva opinió i crida) no van escatimar crítiques. Sobretot al conseller en funcions de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, però també als responsables polítics dels municipis afectats pel projecte.

“L'anunci fet pels alcaldes Jaume Dulsat i Miquel Lupiáñez i el conseller Santi Vila trepitja la voluntat dels dos pobles i és un insult a l'esperit amb el qual es van aprovar les mocions a favor de la consulta”, van manifestar els portaveus de la plataforma, que exigeixen que es compleixin els acords que demanaven una moratòria del projecte fins que es fes la consulta, la rectificació “immediata” dels alcaldes de Blanes i Lloret per incompliment del mandat del ple, la dimissió de Santi Vila, portar a debat al Parlament una proposició per aturar el projecte i que totes les formacions polítiques facin servir “els instruments al seu abast per aturar aquesta estafa que posa en greu situació la salut democràtica i que atempta directament contra el principi de sobirania popular”.

LA FRASE

L'anunci és un atac a la sobirania dels pobles i un escàndol democràtic de primer nivell
Plataforma Aturem la C-32

Lupiáñez defensa el projecte

A la reunió hi va assistir l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, que va defensar que considera que el projecte és bo per al territori, i va respondre algunes preguntes d'una simpatitzant de la plataforma, que li va dir que se sent “agredida” com a ciutadana pel que considera “una presa de pèl”. Lupiáñez no li va saber aclarir si la consulta –que ell insisteix que es farà– seria vinculant –que no tindria gaire sentit perquè ja hi ha acord per fer les obres–, o si ni tan sols té sentit de fer-se, com li retreia la noia. El portaveu de la plataforma, Jordi Gaitán, va criticar durament l'alcalde de Lloret –de qui va dir que és “un impresentable”, i després va aclarir que ho deia perquè “no es presenta” i és pràcticament impossible parlar-hi–, l'alcalde de Tordera i l'alcaldessa de Tossa, perquè només han obert la boca “quan fan els crèdits de la pel·lícula”. La reunió, programada com una roda de premsa, es va convertir en un debat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona