Infraestructures

Caldes de Malavella

Postal de l'A-2 ‘by night'

Veïns de Caldes i polítics il·luminen la rotonda de l'A-2 a Caldes amb espelmes

Gairebé un any després d'haver-se inaugurat l'A-2, encara no hi ha llum per problemes burocràtics

La protesta va fer tallar el trànsit, però els conductors no es queixaven gens

Es veu que l'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, ja n'està tip, de trucar i enviar correus electrònics per reclamar que a la rotonda d'accés al municipi des de la flamant, reivindicada i finalment desdoblada A2, algú hi posi llum. Els fanals hi són, però, per algun estrany conflicte burocràtic, no fan llum. Quan es van acabar les obres de desdoblament de l'A-2, la ministra de Foment, Ana Pastor, va dir que només hi faltaven “retocs”. El que es veu que considera un retoc és la il·luminació. Onze mesos i alguns dies després d'aquelles paraules, a Caldes encara han d'entrar al municipi a les fosques. Balliu, com que ja sembla haver esgotat totes les vies, va tenir una idea un dia que va entrar en una botiga i va veure espelmes: “Si ningú no ho fa, potser que sigui el poble de Caldes que posi llum a la rotonda.”

Balliu és un home de rampells, va comprar més de 300 espelmes i va convidar tothom que volgués a il·luminar l'entrada a Caldes. La trobada va ser ahir a les 6 de la tarda, però no va tenir la repercussió esperada, pel que fa a afluència veïnal. De fet, hi havia unes quaranta persones, entre elles polítics del consistori de Caldes; l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí (ERC); el de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot; la diputada de Maçanet de la Selva per Junts pel Sí Natàlia Figueres, i el cap de llista de Democràcia i Llilbertat per Girona, Jordi Xuclà. Ningú podria queixar-se, doncs, que els polítics no facin res. Més aviat faltava el suport popular. L'acte consistia en l'encesa i col·locació d'espelmes a la rotonda. Balliu va fer un breu parlament per recordar el periple que ha seguit per intentar que hi hagi llum a la rotonda, un servei bàsic per garantir la seguretat dels conductors que entren i surten del municipi. “Afecta la seguretat dels veïns, el que demanem és de jutjat”, va recalcar.

La protesta va obligar a tallar el trànsit, però els conductors –potser perquè ja estan molt acostumats a patir– no es queixaven ni mica. De fet, els que coneixien la protesta hi donaven ple suport i qualificaven de “vergonya” que no hi hagi llum. I n'hi havia que no en sabien res, però també aplaudien. Com que van sobrar espelmes, no es descarta una segona convocatòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona