Infraestructures

La subestació d'Endesa, quasi un any encallada a Santa Llogaia d'Àlguema

L'Ajuntament diu que el retard és perquè l'empresa elèctrica no ha aportat tota la documentació i Endesa, que només falta la llicència del consistori

La subestació elèctrica que ha de construir Endesa a Santa Llogaia d'Àlguema fa quasi un any que està encallada. Aquesta infraestructures ha de servir per transformar l'energia de la MAT de 400kV a 132kV per poder distribuir-la a les xarxes d'Endesa a l'Alt Empordà i s'ha de construir al costat de les que ja s'han fet per posar en marxa la MAT. Però els tràmits s'han encallat a l'Ajuntament de Santa Llogaia.

Des del mes de novembre passat, Endesa espera que l'Ajuntament li doni llicència, però, per ara, el consistori només n'ha atorgada una de provisional, que només permet iniciar el moviment de terres. L'alcalde de Santa Llogaia, David Bahí, assegura que si no s'ha donat la llicència és perquè faltava documentació que havia d'entregar Endesa. I fins i tot que hi ha alguns informes desfavorables, com ara dels Bombers de la Generalitat, diu, i que s'ha de modificar el projecte. “El més fàcil és dir que l'Ajuntament no vol donar llicència, però no és que no vulguem, és que no tenim tots els informes. No podem donar llicència amb informes desfavorables”, diu Bahí.

Per part seva, fonts d'Endesa asseguren que tenen tots els permisos, tant del govern espanyol com de la Generalitat, i que han entregat tota la documentació que ha anat sol·licitant el consistori, que no saben res de cap informe desfavorable. Però també que els han requerit documents que no els havien demanat mai.

Això implica que la construcció de la subestació que ha de servir per aprofitar el pas de la línia d'alta tensió per abastir l'Alt Empordà no té data d'inici de construcció, quan fa gairebé un any que es va demanar llicència.

LA FRASE

El més fàcil és dir que l'Ajuntament no dóna permís. No és que no vulguem; no tenim els informes
David Bahí
alcalde de santa llogaia

LA XIFRA

2
mesos
fa que l'Ajuntament ha donat llicència provisional per al moviment de terres però no la definitiva, per a l'obra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona