Infraestructures

La subestació d'Endesa a Santa Llogaia, encallada al consistori

La companyia fa tres mesos que està pendent d'obtenir la llicència municipal per iniciar finalment la infraestructura que ha de servir perquè l'energia de la MAT millori la cobertura elèctrica a l'Alt Empordà

La subestació d'Endesa a Santa Llogaia acumula un retard rere l'altre en cada tràmit i la companyia no sap quan podrà iniciar finalment la construcció d'aquesta infraestructura que ha de servir per transformar l'energia de la MAT de 400kV a 132kV per poder usar-la a les xarxes d'Endesa a l'Alt Empordà. Després que el tràmit a la comissió d'Urbanisme s'allargués molt més del previst –al març, es va acceptar una al·legació a una de les línies de 132 kV que hi estan relacionades i això va fer que no s'aprovés fins al juliol–, ara torna a estar encallada; en aquest cas, a l'Ajuntament de Santa Llogaia. Fonts de la companyia expliquen que, des del novembre, quan al DOGC va publicar l'aprovació final d'Urbanisme, que l'únic que els falta és que l'Ajuntament els doni els permís per poder començar: “Només ens falta aquest escull. L'Ajuntament ens va requerint documentació i nosaltres els l'hem tramesa tota.” La companyia té intenció de començar al més aviat possible un cop obtingui la llicència municipal.

De fet, abans de l'endarreriment d'Urbanisme, ja era una infraestructura que anava tard. Ara fa un any, Endesa va admetre que no preveia tenir-la llesta fins a mitjan 2015, molt després que aquesta tardor passada s'activés la MAT entre Bescanó i Santa Llogaia. Ara, Endesa ja no s'atreveix a posar-hi data. I a mitjans 2015, en el millor dels casos, potser tot just s'estarà començant.

Segons l'aprovació del projecte publicat al DOGC el març de l'any passat, el pressupost de l'obra és de 8.993.715 euros i el termini per a la construcció i la posada en servei de les instal·lacions és de dos anys. Els càlculs són que no es trigarà tant, però sí que és una obra de diversos mesos de durada.

LA XIFRA

9
milions
és gairebé el pressupost de l'obra, segons va publicar el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

LA DATA

07.10.14
REE
va posar en marxa la MAT entre Bescanó i Santa Llogaia, que, de moment, no serveix per al territori.

L'alcalde diu que falten documents

L'alcalde de Santa Llogaia d'Àlguema, David Bahí, ha explicat a aquest diari que si no s'ha donat la llicència a Endesa és perquè a l'Ajuntament li falta documentació per podar-la donar. L'alcalde admet que l'atorgament de la llicència s'està allargant, però defensa que no es pot tirar endavant sense el que reclamen a Endesa. Segons ha explicat Bahí, entre els documents que la companyia elèctrica no ha entregat al consistori hi ha el projecte. “Tenim l'avantprojecte, però no el projecte, i els l'hem reclamat”, explica. A banda, també falta altra paperassa.

L'Ajuntament de Santa Llogaia d'Àlguema també està pendent de decidir a què destinarà els diners de la indemnització que Red Eléctrica li pagat al municipi per la instal·lació de la subestació de la MAT. Segons David Bahí, que mai no ha volgut fer públic de quina quantitat s'està parlant, fins ara han anat sorgint altres qüestions més urgents al consistori i que per això la decisió de quines inversions es faran al municipi amb els diners de REE s'ha allargat. Es prendrà en els pròxims mesos.

m.v.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona