Cambra Manresa: Pla Nacional Infraestructures oblida reivindicacions Bages

La Cambra de Comerç de Manresa subratlla que el nou Pla Nacional d'Infraestructures, aprovat pel govern català la setmana passada, no dóna resposta a les necessitats plantejades històricament des del territori.

El document dibuixa les grans inversions en matèria d'infraestructures que s'executaran a Catalunya entre els anys 2010 i 2020.

El Pla d'Infraestructures sí que ha rebut l'aprovació del Consell de Cambres de Catalunya, del qual la Cambra de Comerç de Manresa és membre.

Des de la institució manresana s'agraeix l'esforç fet pel govern català, que ha atès la majoria de reivindicacions de les cambres catalanes, però es lamenta que «algunes de les demandes més importants realitzades des del Bages s'han quedat al marge».

Segons la Cambra de Manresa, el document ignora les deficiències en les línies de Rodalies i ferrocarrils entre Manresa i Barcelona i tampoc concreta el desdoblament de la carretera C-55 entre Manresa i Abrera.

La Cambra manresana assenyala que continuarà defensant els interessos del territori per aconseguir les infraestructures necessàries que ajudin al desenvolupament socioeconòmic de la comarca.

En un comunicat difós avui, l'entitat fa una crida a les institucions i col·lectius de la comarca per continuar treballant en aquesta direcció.

El Pla Nacional d'Infraestructures compta amb una previsió d'inversions de 100.000 milions entre el 2010 i 2020 a Catalunya i contempla construir l'Eix Transversal Ferroviari entre Lleida i Girona, amb parada a Manresa.

A més, segons la cambra, el document també ha obviat la petició feta des del Bages de comptar amb un ramal d'alta velocitat directe a Martorell, punt estratègic de connexió amb l'AVE.

Per contra, el govern sí que preveu fer realitat el tramvia entre la capital del Bages i Sallent i l'execució de millores en la línia ferroviària Manresa-Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona