Infraestructures

Invertiran 2,4 milions en la millora de nou carreteres

Les diferents actuacions s'han agrupat en cinc paquets i el més valuós supera els 700.000 euros

La Diputació de Girona ha tret a concurs públic la millora de nou carreteres gironines, en les quals té previst invertir 2,4 milions d'euros. Les nou actuacions s'han agrupat en cinc concursos. Des del punt de vista econòmic, la principal actuació és la millora del ferm de dues carreteres, amb un preu de sortida de 736.141,28 euros. Es tracta de reforçar el ferm de la carretera GI-V-6741, que va de Cassà de la Selva a Caldes de Malavella, i fer reparacions puntuals del ferm de la carretera GI-V-4082, d'Alp a la Molina. La rehabilitació del ferm i altres elements funcionals del camí d'Amer a Sant Martí Sacalm té un preu de sortida de 684.934,91 euros. L'objecte del projecte és rehabilitar tots els elements funcionals i tècnics, però també drenar, senyalitzar o reparar els assentaments.

El tercer preu de sortida més alt, amb un pressupost de 452.869,69 euros, és la licitació de la millora de la regularitat del ferm de quatre carreteres de les comarques de l'Alt Empordà i la Garrotxa. En concret, un tram de 1.200 m del vial GI-P-5223 d'Olot a Ridaura; 1.812 m de la carretera GI-P-6022 de Sant Climent Sescebes a Mollet de Peralada; 5.458 m del vial GI-V-5105 d'Avinyonet de Puigventós a Llers, i 3.393 m de la carretera GI-V-6227 de Vilamalla a Garrigàs.

Un altre projecte que sortirà a licitació és la rehabilitació del ferm del camí de la Pireta, que va des de la C-31, a Vilamalla, fins a Fortià, amb un preu de sortida de 290.663,37euros. I, finalment, el condicionament d'un tram de la carretera GI-V-6226 des del nou enllaç amb l'N-II fins al rec del Regatim, a Garrigàs, amb una inversió inicial de 229.721,04 euros.

Set ajuntaments traspassen vials a la Diputació

La Diputació, en la darrera sessió plenària, que es va fer dimarts, va aprovar convenis amb set ajuntament per al traspàs de diversos camins. Per mitjà d'aquests convenis, els ajuntaments de Massanes, Santa Cristina d'Aro, Castell-Platja d'Aro, Castelló d'Empúries, Santa Llogaia d'Àlguema, Vilafant i el Far d'Empordà cedeixen a la Diputació camins o trams de carreteres perquè hi faci obres de millora.

L'acord, progressiu, amb els ajuntaments gironins s'emmarca en el desenvolupament del pla de carreteres d'aquesta institució. La implementació del pla es farà al llarg de 24 anys i suposarà que la Diputació acabi assumint el traspàs de 300 km de carreteres de titularitat municipal. D'altra banda, hi ha una previsió a llarg termini de traspassar 240 km de carreteres que són titularitat de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona