Infraestructures

REE compensa Santa Llogaia per la subestació elèctrica

L'Ajuntament i la companyia elèctrica han arribat a un acord però no fan pública la quantia

El consistori destinarà els diners a equipaments i la companyia arreglarà una carretera del poble

Red Eléctrica (REE) i l'Ajuntament de Santa Llogaia d'Àlguema ja han arribat a un acord per la indemnització que la companyia ha de pagar al poble en compensació per les subestacions elèctriques de la MAT que s'han construït dins el terme municipal. De fet, el consistori ja ha aprovat en el ple la proposta feta per la companyia i ara només falta signar el conveni. Tot i això, ni l'Ajuntament ni REE no han volgut fer pública la quantia econòmica que rebrà Santa Llogaia, tot i que serà important.

En aquest sentit, l'alcalde, David Bahí, parla d'una “quantitat respectable” que es destinarà majoritàriament a fer equipaments per al municipi. I també ha explicat que una part de la compensació REE la farà millorant el camí des del poble fins a la subestació elèctrica i que connecta amb la carretera de Borrassà. La millora inclou la construcció d'un pont. Per la seva banda, fonts de la companyia REE han explicat que no donen mai aquesta informació.

L'alcalde ha explicat que en el moment de la signatura l'Ajuntament rebrà el 50% de l'import, i la resta quan entri en funcionament la subestació elèctrica. Assegura que, tot i que no és una condició per escrit, sí que s'ha acordat que bàsicament es destini a equipaments. David Bahí diu que encara no han decidit a quins projectes es destinaran els diners però que segurament serà a algun equipament que s'havia deixat en un calaix per falta de diners.

L'acceptació de la indemnització es va aprovar per unanimitat en un ple fa quinze dies ja que va rebre tant el suport de CiU com el del PSC. Anna Ezquerro, portaveu socialista, ha explicat: “Ens sembla que s'ha fet una bona feina i que s'ha lluitat pels interessos del poble, tot i que no ens agrada gens la subestació.”

La zona on s'han de construir les cinc subestacions elèctriques vinculades a la línia elèctrica de 400 kV(falta construir les d'Endesa i Gas Natural) ocupa uns terrenys de 120.000 metres quadrats situats entre el poble i l'autopista. De fet, es va haver de demanar que s'allunyés del nucli urbà perquè inicialment s'havia previst a 250 metres de l'escola. L'impacte que genera la infraestructura ha creat inquietud entre els veïns, que, segons deia l'alcalde, a principis d'any estaven “molestos” pel que veuen com “un monstre”.

LA FRASE

Hi haurà una compensació econòmica i una part és amb una infraestructura
David Bahí
alcalde de santa llogaia d'àlguema

LES XIFRES

5
subestacions
s'han de construir en aquesta zona: dues de REE, una d'Adif, una d'Endesa i una de Gas Natural.
120.000
metres quadrats
de terreny ocupen les subestacions elèctriques que s'han de construir al municipi per la MAT.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia